CENTCOM Komutanı Kurilla, Suriye'deki Kürtçü Teröristlerle Görüştü

TAKİP ET

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla, Suriye'nin kuzeydoğusundaki ABD birlikleri ve Kürtçü terör örgütü PKK/YPG/SDG ile görüşerek, IŞİD militanlarının tutulduğu yerleri ziyaret etti. Bu bilgi, CENTCOM tarafından yapılan yazılı açıklamada belirtildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla, Suriye'nin kuzeydoğusundaki ABD birlikleri ve Kürtçü terör örgütü PKK/YPG/SDG ile görüşerek, IŞİD militanlarının tutulduğu yerleri ziyaret etti. Bu bilgi, CENTCOM tarafından yapılan yazılı açıklamada belirtildi.

8 Mart tarihinde gerçekleştirilen ziyarette, Kurilla'nın bölgedeki kilit rol oynayan yerleri ziyaret ettiği ve ABD'nin terörist ortağı PKK/YPG/SDG'yi de ziyaret ettiği ifade edildi. Kurilla, şeriatçı terör örgütü IŞİD'in militanlarının ailelerinin bulunduğu Roj ve Hol Kamplarını da ziyaret etti.

Açıklamada, Kurilla'nın kamplarda gördüğü çocukların kötü koşullarda yaşadığını ve Hol Kampı'nın insanların çektiği acıyı açık bir şekilde ortaya koyduğunu belirttiği aktarıldı. Kurilla, çözümün bu kişilerin kendi ülkelerine zamanında ve başarılı bir şekilde iade edilmesi olduğunu vurguladı.

Bu ziyaret, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in 4 Mart'ta Suriye'nin kuzeyini ziyaret etmesinin ardından gerçekleşti. Milley'in sadece ABD askerleriyle görüştüğü belirtilirken, ziyaretin ardından ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Dışişleri Bakanlığına çağrılmış ve ziyarete ilişkin açıklama istenmişti.

(AA)

CENTCOM ypg pkk sdg Kurilla