Ceren Damar Şenel'in Cinayetinde Kullanılan Silah Katilin Babasına İade Edildi

TAKİP ET

Ceren Damar Şenel'i öldüren Hasan İsmail Hikmet'in kullandığı silahın ruhsat sahibi babasına iade edilmesine karar verildi.

Ankara'da öğretim görevlisi Ceren Damar Şenel'i katleden Hasan İsmail Hikmet'in kullandığı silah, ruhsat sahibi babasına iade edildi.

Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi cinayette kullanılan ve emanette bulunan tabancanın ve tabancaya ait şarjör ile 6 merminin iadesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı gönderdi.

Yazıda, tabanca, şarjör ve mermilerin iadesi istenirken, suçta kullanılan bıçağın ise müsaderesi için gerekli işlemlerin yapılması talep edildi. Daha sonra tabanca İmsail Hikmet'in babası emekli polis Ömer Hikmet'e iade edildi.


"Yasaları Anlamakta Zorlanıyorum"


Ceren Damar Şenel'in babası Mustafa Damar, iade kararına tepki gösterdi.  Tabancanın iade kararının kendilerini bir kez daha yaraladığını söyleyen Damar, "Tabanca, mermileriyle birlikte iade edilirken, bıçak ise müsadere edilmiş. Yasaları anlamakta zorlanıyorum" dedi.

Damar, "Bir kadın katlediliyor, bir evlat görevini yaptığı için bilgi hırsızı tarafından katlediliyor, kullandığı silah katilin babasına ait ve hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi bırakın ceza almayı, silah ve katliamdan geri kalan mermiler katilin babasına teslim ediliyor" diye konuştu.

ceren damar şenel silah silah iadesi ismail hikmet ceren damar şenel cinayeti