Çernobil'e Elektrik Verilemiyor

TAKİP ET

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, Çernobil'de güç hatlarının hasar görmesinden ötürü bölgeye elektrik verilemediğini ve jeneratörlerle elektrik sağlandığı belirtildi.

Rusya ordusunun kontrolündeki Çernobil bölgesine elektrik verilemediği açıklandı. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA), Ukrayna’nın nükleer santrallerindeki son duruma ilişkin açıklama yaptı.

IAEA'nın açıklamasında, Çernobil’de güç hatlarının hasar görmesinden ötürü bölgeye elektrik verilemediği ve dizel yakıtla çalışan jeneratörlerle elektrik sağlandığı ifade edildi.

Zaporjiya Nükleer Santrali’ndeki nükleer malzeme ve faaliyetleri izlemek için kurulan koruma sistemlerinden düzenli bilginin geldiğini belirten IAEA, Çernobil’deki sistemlerin ise hala kapalı olduğunu kaydetti.

Ukrayna'nın Nükleer Denetim Kurulu'na bağlı Nükleer ve Radyasyon Güvenliği Merkezi'nden yapılan açıklamada ise Çernobil nükleer santralindeki personelin giderek daha zor koşullarla karşı karşıya kaldığı belirtildi. Gıda rezervlerinin azalmaya başladığı, 211 teknik personel ve güvenlik çalışanının fiilen iki haftadan fazla bir süredir santral yerleşkesinde yaşadığı aktarıldı.
 

çernobil çernobil nükleer santrali rusya ukrayna savaşı elektrik uluslararası atom enerjisi kurumu