Çernobil Elmasından Üretilen İçkilere Yetkililer El Koydu

TAKİP ET

Çernobil'de yetişen tarım ürünlerinden elde edilen bin 500 şişe alkollü içkiye Ukraynalı yetkililer el koydu.

Ukrayna'daki yetkililer, tarihteki en feci nükleer felaketlerden birinin yaşandığı Çernobil Nükleer Santrali yakınlarında yetiştirilen elmalardan elde edilen bin 500 şişe alkollü içeceğe el koydu.

İçkileri üreten şirket, Çernobil dışlama bölgesinde çalışan ve bölgede yetiştirilen tarım ürünlerinden tüketim için güvenli mamûller yapılıp yapılamayacağını belirlemeye çalışan bilim adamları tarafından yönetiliyor.

Britanya menşeli BBC'nin haberine göre İngiltere'ye gönderilmesi planlanan Atomik adlı "zanaat içkisi" kasalarına, Karpatlar'daki bir içki fabrikasının çıkışında el konuldu. BBC'ye göre Chernobyl Spirit Company yetkilileri, mallarına niçin el konulduğuna ilişkin "hiçbir fikirlerinin olmadığını" belirtti.

Tesis çevresindeki dışlama bölgesini inceledikten sonra Ukraynalı meslektaşlarıyla birlikte sz konusu şirketi kuran Profesör Jim Smith, "Görünüşe göre bizi sahte Ukrayna özel tüketim bandrolleri kullanmakla suçluyorlar" dedi. Bilim insanı, "Ancak, şişeler İngiltere pazarı için olduğundan ve geçerli Birleşik Krallık özel tüketim damgalarıyla açıkça etiketlendiğinden bu mantıklı değil" diye konuştu.

Söz konusu içkileri üreten şirket, bölgede yetiştirilen tarım ürünlerinin tüketim için güvenli ürünler yapmak için kullanılıp kullanılamayacağını belirlemeye çalışan Çernobil dışlama bölgesinde çalışan bilim insanları tarafından yönetiliyor.

Çernobil İçki elmalı içki BBC Chernobyl Spirit Company Birleşik Krallık Alkollü içecek Çernobil Nükleer Santrali Çernobil Faciası