Çetelere ve Mafyalara Düzenlenen Operasyonlarla Gündem Olan El Salvador'da Yıllık Cinayet Sayısı 6600'den 100'e Düştü

TAKİP ET

Çetelere ve mafyalara düzenlenen operasyonlarla gündem olan El Salvador'da yıllık cinayet sayısı 6600'den 100'e düştü.

Çetelere ve mafyalara düzenlenen operasyonlarla gündem olan El Salvador'da yıllık cinayet sayısı 2015'te 6600 iken 2023'in ilk 10 ayı için 100 oldu.

El Salvador, dünyadaki en yüksek suç oranına sahip ülkelerden biri. Devlet Başkanı Nayib Bukele iktidara gelirken en büyük hedeflerinden birinin bu oranı düşürmek olduğunu açıklamıştı.

Hükümetin bu politikası doğrultusunda ülkede hapishane nüfusu ve hapishane sayısı hızla artıyor. 2022 yılında ülkede OHAL ilan eden Bukele, çetelerle mücadele etmeye başlamış ve son dönemde 64 binden fazla şüpheli yakalanmıştı.

Son olarak 2 bin çete üyesinin yarı çıplak, elleri kelepçeli ve yalın ayak “Terör Muhafaza Merkezi”ne nakledildiği görüntüler dünya çapında gündem olmuştu. 

Amerikan Merkez Üniversitesinin Ekim 2022'de yayımladığı bir ankete göre, El Salvadorluların yüzde 75,9'u hükümetin olağanüstü hal (OHAL) kararını yerinde buluyor ve Bukele politikalarının suç oranlarını azalttığını düşünüyor.

 

nayib bukele el salvador nayib bukele nayib bukele çeteler el salvador çeteleri el salvador cinayet el salvador hapishane