Cevad Zarif Sızdırılan Ses Kayıtlarının Doğruluğunu Teyit Etti: Bilsem Söylemezdim

TAKİP ET

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ülkede basına sızdırılan ve ABD siyasetinde dahi yankı bulan ses kayıtları hakkında konuştu.

Cevad Zarif ses kaydında, öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüz Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin diplomasiyi hiç ciddiye almadığını ve Süleymani'nin İran diplomasisini yok ettiğini anlatmış, İran'ın Suriye'ye girmesi ile ilgili olarak daha önceki yaygın inanç olan Süleymani'nin Putin'i ikna ettiği iddiasının aksine Putin'in Süleymani'yi ikna ettiğini söylemişti. 

Gelen tepkiler üzerine Bakan Zarif, Instagram hesabından yaptığı açıklamada "Beni suçlayan ve iftira attığına inandığım herkesi affettim. Yüce İran halkı, Süleymani'nin tüm sevenleri ve özellikle de yüce ailesinin beni affetmesini umuyorum" dedi.

Zarif, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, röportajın yayınlanmamak şartıyla yapıldığını, aksi halde Kasım Süleymani hakkında sarf ettiği sözleri söylemeyeceğini belirterek af diledi.

Kayıtların medyaya sızmasıyla birlikte ABD'de gündem olmuştu. Zira ses kayıtlarında Zarif, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in kendisini arayarak İsrail'in Suriye'ye yönelik olarak düzenlediği operasyonları haber verdiğini belirtiyordu.

Cevad Zarif Sızdırılan Ses Kayıtlarının Doğruluğunu Teyit Etti Bilsem Söylemezdim