Çevik Bir'in Sağlık Durumu Kötüye Gidiyor: İnfazı Erteleyin

TAKİP ET

Eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'in cezaevinde sağlık durumunun kötüleştiği belirtiliyor.

28 Şubat davası kapsamında müebbet hapse mahkum edilen eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'in cezaevinde sağlık durumunun kötüleştiği belirtiliyor.

83 yaşındaki Çevik Bir'in sağlık durumunun kötüye gittiğini belirterek infazın ertelenmesi çağrısında bulunan avukatı Ümit Kara, "Gardiyanlar ve cezaevi yetkilileri ile iletişim kurulamıyor" dedi.

Çevik Bir'e ileri derecede demans teşhisi konulmasına rağmen Adli Tıp Kurumu'nun "infazın devam etmesine engel olacak bir durum yoktur" kararını verdiğini belirten Ümit Kara, "Adli Tıp Kurumu, raporu uzaktan inceleyip karar vermek yerine ‘mevcutlu olarak sevk edilmesi’ kararı verdi. Sağlık durumuna rağmen ambulansla bile değil cezaevi aracıyla Buca’dan İstanbul’a getirildi. İki gün boyunca tetkikler yapılacak. Sonra aynı yolu aynı biçimde geri dönmesi planlanıyor. Sağlık durumu bu tempoya uygun değil" ifadelerini kullandı..

Çevik Bir'in kardeşi Gülören Bir Pişmişoğlu, abisinin nerede olduğunu bile hatırlamadığını belirterek "ATK’nin bir an önce adil bir karar vermesini istiyoruz" dedi.

çevik bir sağlık durumu kötüye gidiyor infazı erteleyin genelkurmay 2. başkanı gülören bir pişmişoğlu ümit kara avukat adli tıp kurumu