Çevik Ekipleri Gazetecilere Görüntü Aldırmamak İçin Çırpındı

TAKİP ET

Çevik kuvvet polisleri, Boğaziçi Üniversitesi önündeki eylemleri görüntülemek isteyen gazetecilere engel oldu.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, okullarının atanmış bir rektör tarafından yönetilmesine karşı çıkıyor. Daha önce "Measuring competitiveness of cities: Turkish experience (Şehirlerin rekabet gücünü ölçmek: Türkiye deneyimi)" adlı makalesinde intihal yaptığı ortaya çıkan bir kişi olan Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak tayin eden AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Naci İnci'yi aynı göreve tayin etmesi protestoları sonlandırmadı.

Rektörün tek adam tarafından atanmasına karşı çıkan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden 10'u dün polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış, öğrencilerden ikisi hakkında tutuklama kararı verilmişti.

Dün gerçekleştirilen protestolarda bir gazetecinin görüntü alma çabası kameralara yansıdı. Görüntülerde cep telefonu ile görüntü almaya çalışan gazetecinin çevik kuvvet polisleri tarafından engellendiği görülüyor.

Gazeteci kamerasının önünde çevik kuvvet polislerinin kalkanlarını bulunca kaldırmaya çalışsa da o telefonunu kaldırdıkça polisler de kalkanlarını havaya kaldırıyor.

Çevik Ekipleri Gazetecilere Görüntü Aldırmamak İçin Çırpındı