Çevre Bakanı Kurum'dan Şaşırtan 17 Ağustos Açıklaması

TAKİP ET

Çevre Bakanı Murat Kurum 17 Ağustos Depremi'nin yıl dönümünde tuhaf bir açıklama yaptı.

Bakan Murat Kurum 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıl dönümünde yaptığı açıklamada "On binlerce vatandaşımız yaralandı. 45 saniye süren bu sarsıntı ülkemizi, milletimizi büyük bir üzüntüye, büyük bir yasa boğdu. Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Yalova, Bolu ve Düzce’de büyük yıkımlar yaşadık. 17 Ağustos depreminin yaralarını yine milletimizle birlikte sardık" dedi.

"1999 yılı, ülkemizin depremle mücadelesinde bir milat oldu" diyen Kurum, "Devlet olarak, geçen bu 22 yıllık süreçte milletimiz tekrar benzer bir felaketi yaşamasın diye evlatlarımızın geleceğini daha güvenli kılmak adına çok önemli adımlar attık. Depremin acı gerçeğiyle daha az yüzleşmek, can ve mal kayıpları yaşamamak için ülkemizin etkin bir deprem kuşağında yer aldığını unutmamalıyız. Türkiye’nin yüzde 66’sı deprem riski altında. Meydana gelen yıkımlar kentsel dönüşümün gerekliliğini ve aciliyetini bir kere daha ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

"İklim değişikliğiyle uyumlu, çevreye duyarlı, kimlikli, özgün, sağlam, güvenli yapılara sahip, kültürel değerlerini yaşatan şehirler inşa ediyoruz" diyen Kurum "Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmalarla, yaptığımız 2,5 milyon kentsel dönüşüm ve sosyal konutla 10 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına aldık. Şu ana kadar kamu ve özel sektör eliyle yapılan kentsel dönüşümle, TOKİ konutlarımızla ve yapı denetim sistemimizle ülkemizdeki binaların yüzde 55’ini güvenli hale getirdik, 45 milyondan fazla vatandaşımızı güvence altına aldık" dedi.

İstanbul'a İhanet Ettik

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz yıllarda yaptığı bir açıklamada "İstanbul'a ihanet ettik. Hala da ihanet ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum" demişti.

Çevre Bakanı Kurum'dan Şaşırtan 17 Ağustos Açıklaması Erdoğan İstanbul'a İhanet Ettik Demişti