Çevreci Radyolog Çöp Sandığı Yer İşareti Şeritlerini Toplayınca Sporcular Ormanda Kayboldu

TAKİP ET

Radyolog Nevit Dilmen Polonezköy tabiat parkında çıktığı yürüyüş sırasında Türkiye Şampiyonasına katılacak sporcular için bırakılan şeritleri toplayınca sporcular ormanda yolunu bulamadı.

Polonezköy tabiat parkında yürüyüşe çıkan çevreci Radyolog Nevit Dilmen, ormanlık alanda gördüğü şeritleri toplamaya başladı. Kendisiyle beraber yürüyüşe çıkan Dr. İlham Tokatlı Dilmen ile beraber karşısına çıkan her şeridi toplayan Nevit Dilmen, şeritlerle çektirdiği fotoğrafı Twitter hesabından paylaşarak, ''Polonezköy tabiat parkında Salcano Bisiklet'in doğaya bıraktığı plastik çöpleri topladık'' notunu düştü. 

Dilmen'in paylaşımını gören Salcano Bisiklet'in Twitter admini şeritlerin çöp olmadığını ve sporcular için bırakıldığını belirtmek üzere, ''İlgi ve duyarlılığınız için teşekkürler fakat parkurdaki işaretler 8 Ağustos tarihinde yapılacak Türkiye Şampiyonasında sporcuların antrenman yapması kaybolmaması içindi. Yarışa iki gün kala daha fazla işaret olması için şeritlenecek ve yarış sonrası tüm şeritler toplanacak'' yazdı. 

Sosyal Medyada Gündem Oldu

Salcano Bisiklet'in cevabının ardından Volkan Aydın isimli kullanıcının ''Sökülen şeritler sebebiyle kaybolan arkadaşlarımız'' notuyla paylaştığı fotoğraflar Twitter'da gündem oldu. 

Duruma tepkisini gösteren Dilmen ise yeni bir paylaşım yaparak, ''Yarışacak olmanız o tabiat parkını size ait kılmaz. Başkaları da var. Sadece manzarayı izleyen. Sadece fotoğraf çeken. Sessizce yürüyen'' ifadelerini kullandı.

Öfkesini dindiremeyen Dilmen sonrasında yaptığı paylaşımlarında, "Markaların reklam yapmak için doğayı kendi isimlerini yazdıkları plastiğe boğmak dışında başka çözümler bulmaları gerekiyor. Bisiklete binen ve seven biri olarak bu reklam biçimi bende olumsuz etki yarattı. Orası bir tabiat parkı ve tüm etkinlikler, reklamlar buna uygun olmalı" dedi.

Dilmen'in olayı yanlış anladığını ve şeritlerin sporcular için bırakıldığını ifade eden bisiklet sporcusu Volkan Kurdoğlu da yaptığı paylaşımda, "Anlaşamıyoruz, onlar reklam amacının yanında , bisiklet müsabakası gerçekleştirecek olan sporcuların yol/yön bulma işaretleri, eğer müsabaka sonunda kaldırılmazlarsa söz veriyorum ben bizzat gelip kaldıracak ve sizlerden özür dileyeceğim" ifadelerine yer verdi.

 

polonezköy tabiat doğa parkı solcano yürüyüş şerit orman topladı sporcu bisiklet kayboldu radyolog