Çevreci Ressamın Evinde Şüpheli Yangın

TAKİP ET

Trabzon'da eserleriyle çevre sorunlarına dikkat çekmeye çalışan ressam Gökçe Erhan'ın 2 katlı ve yöresel mimarili evi, yapacağı basın açıklaması öncesinde yandı.

Trabzon'da yaşayan ve tablolarıyla çevre sorunlarına dikkat çekmeye çalışan ressam Gökçe Erhan'ın, Gökçesu Mahallesi’ndeki 2 katlı ve yöresel mimarili evinde, cumartesi akşamı henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın başladığında evde bulunan Gökçe Erhan evden son anda çıkabildi. İtfaiyecilerin müdahalesiyle yangın söndürüldü. 

Kundaklama Şüphesi

Deniz ekosistemine zarar verdiği iddiasıyla kültür balıkçılığı tesislerine karşı basın açıklaması için çağrıda bulunan Erhan'ın basın açıklamasına saatler kala evinin yanması nedeniyle evin kundaklandığı düşünülüyor. Jandarma ekipleri, çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangınla ilgili kundaklama şüphesiyle inceleme başlattı. Erhan, yangın öncesi evinin arka tarafında ses duyduğunu belirtti.

Basın Açıklamasına Katıldı

Ressam Gökçe Erhan, evinin yanmasına rağmen kültür balıkçılığı tesislerinin kurulmasına karşı düzenlenen basın açıklamasına katıldı. Çamburnu Doğa Kültür Sanat Derneği, Sürmene Yeniçam Balıkçı Kooperatifi üyeleri ve bölge halkının katıldığı açıklamada konuşan Erhan; "Bu projeler, geçimini balıkçılıkla sağlayan aileleri son derece olumsuz etkileyecektir. Kültür balığı tesisi için düşünülen bölge, görüntü kirliği yaratacak ve genel estetiği bozarak yerel turizmi etkileyecektir. Kafeslerde kullanılacak yemler, doğal ortamdaki deniz balıklarının besin zincirinin bozulmasına neden olacaktır. Denizlerde yakalanan küçük balıklar, çiftliklerde yem olarak kullanılacağı için küçük deniz balıkları soyları tükenmekte olacak ve hamsi kültürü tehdit altına girecek. Bu projeye kesinlikle karşıyız. Çamburnu'na kimse kafes saplayamaz" ifadelerini kullandı.

"Evimizi yaktınız, evimizi üzerimize yıktınız"

Basın açıklamasını gözyaşları içinde yapan Erhan, evinin yandığını hatırlatarak, "Biz atalarımızdan kalan aile evimizi kaybetmiş olsak da bu geri getirilebilir bir şey. Ben bir ressam olarak oradaki her ayrıntıyı aynı şekilde resmedebilirim. Yanan evimi tekrar ayağa kaldırabilirim ama denizi kaybettiğimizde bu geri döndürülemez" dedi. 

Basın açıklaması bitince "Evimizi yaktınız, evimizi üzerimize yıktınız" diyen Erhan'ın feryadı yürekleri dağladı.

 

ressam gökçe erhan ev yangını yangın kundaklama ev trabzon karadeniz