'Çevreciler' Kendilerini 650 Yıllık Tabloya Yapıştırdı

TAKİP ET

İtalya'da iklim değişikliği karşıtı bir grup Botticelli'nin 650 yıllık Primavera tablosuna kendilerini yapıştırdı.

İtalya’nın Floransa kentindeki bir sanat galerisini basan "iklim aktivisti" grup Ultima Generazione, Sandro Botticelli’nin 'Primavera' tablosunun camına kendilerini yapıştırdı.

Önce iki protestocu sahneye çıkarken, avuç içlerini tabloya yapıştırdı. Bir başka protestocu ise ‘Son Nesiliz, Gaz Yok, Kömür Yok’ pankartı açtı. İtalyan haber ajansı Ansa, bir erkek ve iki kadın protestocunun olayın ardından gözaltına alındığını açıkladı.

Müzeden yapılan açıklamada eserin zarar görmediği ifade edildi. Botticelli’nin 650 yıllık Primavera tablosu dünyanın en ünlü tablolarından biri olarak biliniyor. Uffizi galerisinin web sitesinde tablo, "sevgi, barış ve refahın bir kutlaması" olarak tanımlanıyor.

"İklim aktivisti" grup ise kendilerini resme zarar vermeden yapıştırmanın bir yolunu bulmak için sanat restorasyon uzmanlarına danıştıklarını ileri sürdü. Grubun internet sitesinde yer alan açıklamada, “Sanatsal mirasımızı savunduğumuz gibi, dünyanın geri kalanıyla paylaştığımız gezegenin bakımına ve korunmasına kendimizi adamalıyız” denildi.

iklim aktivistleri boticelli primavera tablosu tabloya kendilerini yapıştırdılar