Çevreye Zarar Verdiği İçin Kapatılan Taş Ocağı, Sahibi AKP'den Milletvekili Seçildiği Gün Tekrar Açıldı

TAKİP ET

Sakarya Hendek'te, çevreye zarar verdiği için yıllar önce Valilik tarafından kapatılan taş ocağı, sahibi Ali İnci AKP'den milletvekili seçildiği gün tekrar açıldı.

Sakarya Hendek'te, çevreye zarar verdiği için yıllar önce Valilik tarafından kapatılan taş ocağı, sahibi Ali İnci AKP'den milletvekili seçildiği gün tekrar açıldı.

AKP Sakarya Milletvekili Ali İnci, Kızanlık Mahallesi'ndeki taş ocağı için daha önce üç kez başvuru yapmış ve her seferinde olumsuz yanıtla karşılaşmıştı. Aynı zamanda eski Hendek Belediye Başkanı olan İnci; köylülerin, bilim insanlarının, çevrecilerin tüm çağrılarını ve raporlarını görmezden geldi ve milletvekili seçildiği gün taş ocağını tekrar faaliyete geçirdi.

Kızanlık Mahallesi Muhtarı Haydar Çamur, taş ocağının faaliyete geçmesine tepki göstererek şunları söyledi: "Taş ocağı uzun süredir kapalıydı fakat Ali İnci milletvekili seçildiği 14 Mayıs gecesinin sabahında iş makinelerini ocağa getirdi. Siyasi gücünü kullanarak taş ocağını açtı. Burada Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a yüzde 71 oy çıktı ama bu sevgi taş ocağının açılmasıyla birlikte azalmaya başladı. Cumhurbaşkanımız Kızanlık Mahallesi'ndeki taş ocağının yaptığı doğa katliamını duysun. Büyüklerimizin endişemizi anlamasını istiyoruz.”

Mahallede fay hattının olduğunu belirten Muhtar, "Taş ocağı içme suyu yataklarına da zarar veriyor. Geçmişte köylülerden 600 imza toplayarak Sakarya Büyükşehir Belediyesine teslim ettim. Doğa katliamı olacak, köy halkı olarak karşıyız."

Mahalle muhtarının ifadesine göre 15 Mayıs itibarıyla tekrar faaliyete geçen taş ocağı İnci Grup şirketi tarafından işletiliyor. Sakarya'da birkaç yerde taş ocakları bulunan şirketin yönetim kurulu başkanlığını da Ali İnci'nin kardeşi Halit İnci yürütüyor.

Ali İnci, Kasım 2015 seçimlerinde de AKP'den milletvekili aday adayı olmuş ancak seçilemeyecek bir sıradan aday gösterilmesi üzerine iddiaya göre AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın çevresiyle olan sohbetlerinde çokça tepki göstermişti.

ali inci sakarya hendek taş ocağı