Cezaevinde Çeteler Arası Çatışma: 116 Ölü

TAKİP ET

Ekvador'da cezaevinde çıkan çeteler arası çatışmada hayatını kaybedenlerin sayısı 116'ya yükseldi.

29 Eylül'de Güney Amerika ülkesi Ekvador'un Guayas eyaletine bağlı Guayaquil kentindeki Litoral Cezaevi'nde çatışma çıktı. Husumetli çeteler arasında çıkan çatışmada ölen mahkum sayısı 116'ya, yaralı sayısı ise 80'e çıktı.

Çatışmanın ardından ülkedeki tüm hapishanelerde 60 günlüğüne 'olağan üstü hal' ilan edildiğini duyuran Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, ''Cezaevlerinin suç çeteleri arasında güç anlaşmazlığına dönüşmesi üzücü. Organize suç grupları arasındaki bu mücadele ve içerideki güç savaşı, maalesef bu seviyelere ulaştı, durum gerçekten korkunç. Bu durumla başa çıkmak için ilk adımlarımızdan biri ülke genelindeki hapishanelerde olağanüstü hal ilan etmek oldu. 

Mahkumların haklarını korumak için yakınlarıyla dayanışma içinde olacağız. Hükümet, birkaç aydır cezaevlerinde tekrarlanan şiddet olayları nedeniyle altyapı ve gözetim teknolojisine önemli yatırımlar yapıyor, plan sayesinde cezaevlerinde kontrol güçlenecek'' dedi.

Hapishanede ölü sayısının daha da artabileceğine dikkat çeken Garzon, polis ve savcılık personelinin cesetlerin teşhisi için çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.

 

 

ekvador hapishane cezaevi çatışma çete ölü yaralı