Cezaevinde Ziyaretçi Arama Odalarına Kamera Yerleştirildi

TAKİP ET

Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde ziyaretçi arama odalarına kamera yerleştirildi.

Nisan ayında Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’ndeki ziyaretçi arama odalarına kameralar yerleştirildi. Cezaevine kamera konulmasının ardından bir yakınını ziyarete giden vatandaş mahremiyetin ihlal edilmesi sebebiyle karara tepki gösterdi.

''Yeri geldiğinde o odada üstünü veya altını çıkarabiliyorsun. Muhtemelen kadın bölümünde de vardır. İnsanların çoğu yakınlarını görmeleri engellenir diye ses çıkarmıyor. Ben hukuken de doğru bir uygulama olduğunu düşünmüyorum” diyerek isyan eden vatandaşın ardından konuya ilişkin bilgi veren avukat Ülkü Şahin, “Bahse konu uygulamanın mevzuatta yeri yoktur ve açıkça hukuka aykırıdır. 5275 sayılı Ceza Ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’nun (CGTİHK) 86. madde 7. fıkrasına göre aramalarda insan onuru esastır. Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik m.6 uyarınca aramalarda insanın saygınlığını küçültecek, onurunu incitecek veya aramanın amacıyla bağdaşmayacak tutum ve davranışlarda bulunulamaz. Bu bakımdan söz konusu hukuka aykırı uygulama insan onuruna zarar vermektedir. Ayrıca kişilerin özel hayata saygı hakkına da açıkça aykırı bir uygulamadır” dedi.

Söz konusu cezaevi hak ihlalleri ve intiharlarla sık sık gündeme gelmesinin ardından kameralarla da gündemde yerini korumaya devam ediyor.

 

antalya kapalı cezaevi ziyaretçi odası kamera