Charlie Hebdo Tartışmalı Karikatürleri Yeniden Yayımlama Kararı Aldı

TAKİP ET

2015 yılında saldırıya uğrayan mizah dergisi Charlie Hebdo, bütün dünyanın gündemine oturan İslam Peygamberi ile ilgili karikatürlerini davanın başlayacağı gün yeniden yayımlama kararı aldı.

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'yu 2015 yılında hedef alan alçakça saldırıyla ilgili dava Paris'te görülmeye başladı.

İslam dünyasında davanın görülmeye başlamasından ziyade derginin sembolik bir karar alarak radikal İslamcıların saldırısına uğramasına sebep olan İslam Peygamberi ile ilgili karikatürleri yeniden yayımlama kararı alması konuşuluyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, konuya dair "Gazetecilerin ya da haber merkezlerinin editöryal seçimleri hakkında yargıya varmak bir cumhuriyetin başkanının vazifesi değildir, asla. Çünkü biz ifade özgürlüğüne sahibiz" yorumunda bulundu.

7-8-9 Ocak 2015 tarihlerinde gerçekleşen ve toplam 17 kişinin ölümüne sebep olan saldırılardan sorumlu tutulan 14 kişinin yargılanacağı davaya çoğunluğu yaşamını yitirenlerin yakınları olan 200 kişi müdahil olarak katılıyor.

Davada yargılanan 14 kişiden 3'ünün Irak ve Suriye'de IŞİD saflarında öldüğü varsayılıyor.

ışid el kaide karikatür hz. muhammed islam peygamberi charlie hebdo emmanuel macron fransa mizah dergisi