ChatGPT Kullanan Samsung Çalışanları Çok Gizli Verilerin Sızmasına Neden Oldu

TAKİP ET

Samsung çalışanları, görevlerinde kendilerine yardımcı olması için ChatGPT'yi kullanırken farkında olmadan çok gizli verileri sızdırdı.

Yapay zeka yazılımı ChatGPT, Samsung çalışanlarının başını yaktı. 

Aktarılana göre Samsung, yarı iletken kolundaki mühendislerin kaynak kodlarıyla ilgili sorunları çözmelerine yardımcı olması için yapay zekayı kullanmalarına izin verdi. Ancak çalışanlar bunu yaparken yeni bir programın kaynak kodunu, donanımlarıyla ilgili şirket içi toplantı notları verileri gibi gizli verileri girdiler. 

Sonuç olarak, bir aydan kısa bir süre içinde, çalışanlar ChatGPT yoluyla hassas bilgileri üç kez sızdırdı. ChatGPT, kendisini daha fazla eğitmek için kullanıcıların girdikleri verileri saklıyor. Böylelikle Samsung'un bu ticari sırları artık AI hizmetinin arkasındaki şirket olan OpenAI'nin eline geçti.

Söz konusu veri sızıntılarından birinde, bir çalışan ChatGPT'den çiplerdeki hataları tespit etmek için test dizilerini optimize etmesini istedi ve kaynak kodlarını yapay zekaya verdi.

Başka bir durumda, bir çalışan, toplantı notlarını bir sunuma dönüştürmek için ChatGPT'yi kullandı. Mevzubahis sunumların içeriği, Samsung'un üçüncü şahısların bilmesini isteyeceği bir şey değildi.

Samsung Electronics, olayların ardından çalışanlarına gizli bilgilerin sızdırılmasının potansiyel tehlikeleri konusunda bir uyarı gönderdi ve bu tür verilerin artık OpenAI'ye ait sunucularda depolandığı için geri alınmasının imkansız olduğunu söyledi.

chatgpt samsung yapay zeka veri sızıntısı