CHP Analizi: İYİ Parti Maksimum Yüzde 13-14 Bandında, MHP'den İYİ Parti'nin Aldığından Daha Fazla Oy Alıyoruz

TAKİP ET

CHP'nin saha analizlerine göre İYİ Parti'nin oy oranının yüzde 20'lerde olduğu iddiası doğru değil, bu oran sadece yüzde 13-14 bandında. CHP'liler, sadece İYİ Parti'nin kendisini güçlü göstermeye çalıştığını düşünüyor.

Türkiye seçim sathına giriyor. Siyasi partiler seçim çalışmaları için sahada ve mütemadiyen seçmenin nabzını tutuyorlar.

Yılbaşından bu yana yapılan 131 anketin ortalamasına göre AKP halen birinci parti, oylarını gözle görülür şekilde artıran CHP onu takip ediyor. CHP'yi ise İYİ Parti takip ediyor.

Yılbaşından Bu Yana Yapılan 131 Anketin Ortalaması

İYİ Parti'nin Oy Oranı Ne?

Yayımlanan anketlerin yanı sıra partilerin saha gözlemleri, siyasi partilerin planları üzerinde oldukça belirleyici konumda. Gazete Duvar'ın haberine göre CHP'nin yaptığı saha analizlerine göre İYİ Parti'nin oylarının yüzde 20'ye dayandığı değerlendirmeleri doğru değil.

Haziran ayında yayımlanan KONDA araştırmasına göre İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 20'nin üzerindeydi. KONDA'nın yanı sıra son genel seçimi tam isabetle bilen ORC Araştırma'nın anketinde de İYİ Parti'nin oylarının yüzde 20'yi geçtiği görülüyor.

 

KONDA Anketine Göre İYİ Parti Yüzde 21,7

CHP: İYİ Parti Kendini Güçlü Göstermeye Çalışıyor, MHP'den İYİ Parti'den Daha Fazla Oy Alacağız

Fakat CHP'nin analizlerine göre İYİ Parti'nin oy oranının yüzde 20'yi geçtiği iddiası doğru değil. CHP analizlerine göre İYİ Parti yüzde 13-14 bandında. CHP kurmayları şu değerlendirmeyi yapıyor:

"İYİ Parti kendini güçlü göstermeye çalışıyor. Ama AK Parti’den CHP’ye oy geçişi var. Hatta CHP, MHP’den, İYİ Parti’den daha fazla oy alacak gibi görünüyor."

Ayrıca CHP analizlerine göre CHP yüzde 30-31 bandında AKP ile başa baş gidiyor, HDP'nin oy oranı yüzde 11-12. MHP ise yüzde 7 barajı sınırında.

chp iyi parti maksimum yüzde 13 yüzde 14 mhp aldığından daha fazla oy alıyoruz kendisini güçlü göstermeye çalışıyor