CHP Ankara İl Başkanı: Doğru Aday Kılıçdaroğlu'dur

TAKİP ET

CHP'liler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için propaganda faaliyetine hız verdi.

CHP'li isimlerin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin açıklamalarını hızlandırdığı görülüyor. Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Erdoğan Toprak, CHP liderinin Erdoğan'ın 7-8 puan önünde olduğunu iddia etmiş ve aday olması gerektiğini söylemişti. 

Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı: Anketlerde Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın 7-8 Puan Önünde, Açık Farkla Alır


Dün ise CHP'li Veli Ağbaba Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerinin adayı olduğunu söyledi. 

Veli Ağbaba: Bizim Adayımız 6'lı Masayı Kuran Kemal Kılıçdaroğlu'dur


Benzer bir açıklama yapan CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

Seçimde Ankara'da 40-45 bin kişiyi harekete geçireceklerini belirten Akıllı, "Elbette adayı altılı masa belirleyecek ama ben hem CHP Ankara İl Başkanı hem yönetim kurulu hem de Ankara örgütü adına rahatlıkla şunu söyleyebilirim, bizim adayımız Sayın Genel Başkanımızdır. Altılı masaya önerimiz de budur. Doğru aday Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Biz altılı masadan da aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin çıkmasını bekliyor ve istiyoruz. Bundan sonraki süreçte de ben denklemin Genel Başkan lehine gelişeceği kanaatindeyim. Sayın Genel Başkan'ın seçilmekle ilgili bir problem yaşayacağını zannetmiyorum" ifadelerini kullandı.

CHP'nin Ankara'da birinci parti olacağına inandıklarını belirten Akıllı, "Ve bunun için çalışıyoruz. Oran şu veya bu olabilir, 2011 oyumuz Ankara'da yüzde 34 ama bunun üzerine çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

chp ankara il başkanı Ali Hikmet Akıllı doğru aday kemal kılıçdaroğlu