CHP: Bugün Millete IBAN Atanlar, 10 Gün Önce Somali'ye 30 Milyon Dolar Hibe Ediyordu

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Tekirdağ İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında yaptığı açıklamalarda "Rize ve Artvin'den sonra, Kastamonu, Sinop, Samsun, Karabük ve Bartın'ı görülmemiş bir sel felaketinin vurdu" diyen Öztrak, "Özellikle Kastamonu Bozkurt ve Sinop Ayancık'ta büyük bir yıkım var. Çok sayıda can kayıplarımız var ve hala haber alınamayan yurttaşlarımız var. Acımız çok büyük, kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

Devletin böyle bir afet halinde milletle pazarlık yapmaması gerektiğini belirten CHP Sözcüsü, "'300 bin benden 200 bin senden hem de faiziyle kredi' diyerek yapılan pazarlıkları bu felakette artık kesinlikle duymak istemiyoruz. Vatandaşlarımızın maddi kayıpları tastamam telafi edilmelidir. Ama görüyoruz ki, Erdoğan ezberini bozmamakta kararlı. Her felakette olduğu gibi yapılan ilk iş millete IBAN numarası göndermek. Daha kayıplarımızın boyutunu öğrenemeden, acımızla yüzleşemeden , sabah uyandığımızda IBAN numarasıyla yüzleşiyoruz. İnsaf edin bu kadar mı empatiden yoksunsunuz? Bu kadar mı milletle bağınız koptu?

Bugün millete IBAN numarası atanlar, 10 gün önce Somali’ye 30 milyon dolar hibe ediyordu. Her felakette milletin himmetine başvuracaksanız Allah aşkına; siz ne için varsınız? Neden bu milletten vergi topluyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

"Sel de olsa, salgın da olsa, yangın da olsa, o topladığınız vergilerden geçilmeyen köprülerin, yolların, uçulmayan havalimanlarının parasını yandaşlarınıza tıkır tıkır ödemeyi biliyorsunuz. Gün fedakârlık ve dayanışma günüyse biraz da bu yandaşlarınızdan fedakârlık isteyin. Dayanışma buradan başlasın. Bunlara yapılan ödemeler, bu yıl askıya alınsın. Bütçede yaratılan imkân da tüm felaketzedeler için harcansın" diyen Öztrak, "Milletimiz, Sultanahmet'te milletten dilenip Ayasofya'da sadaka dağıtan bir hükümet artık istemiyor" şeklinde konuştu.

CHP Bugün Millete IBAN Atanlar 10 Gün Önce Somali'ye 30 Milyon Dolar Hibe Ediyordu