CHP Bursa İl Başkanlığı Binasının Elektriği Kesildi

TAKİP ET

Elektriğe gelen zamları protesto için faturaları ödemeyen CHP Bursa İl Başkanlığı binasının elektriği kesildi.

Yılbaşında elektriğe getirilen zammın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu zamlar geri çekilene kadar elektrik faturalarını ödemeyeceğini açıklamıştı. 

Kılıçdaroğlu: Erdoğan 31 Aralık'ta Yaptığı Zamları Geri Çekene Kadar Elektrik Faturamı Ödemeyeceğim


Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından Şubat ve Mart ayı faturalarını ödemeyen CHP Bursa İl Başkanlığı'nın elektriği kesildi. 

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, gaz lambalarıyla düzenlediği basın toplantısında "UEDAŞ’ın dağıtım ağında 3 milyon 400 bin civarında abone var. Büyük çoğunluktaki abone faturalarını ödeyemiyor. Dünyada da enerjiyle ilgili sorunlar yaşanıyor ama vatandaşlar bu kadar hırpalanmıyor" dedi.

3 bin 440 liradan bir ay içerisinde 11 bin 351 liraya çıkan faturalarını parti binasına astıkları pankartla halka duyurduklarını belirten Karaca, "Faturamızı öderdik ama vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıyı anlatmak, zamları protesto etmek için ödemedik" diye konuştu.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'tan (UEDAŞ) yapılan açıklamada 21 bin 67 liralık borç nedeniyle CHP Bursa İl Başkanlığı'nın elektriğinin resmi prosedür gereği kesildiği belirtildi.

chp bursa il başkanlığı binasının elektriği kesildi ismet karaca gaz lambası