CHP'de Ana Kademe Örgütü, 'Değişim' İsteyen Gençlik Kollarına Saldırdı

TAKİP ET

Delege seçimlerinin sürdüğü Cumhuriyet Halk Partisinde, "değişim" isteyen Yenimahalle İlçe Gençlik Kolları mensupları ilçenin mevcut yönetimine ve ilçenin CHP'li Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a yakın isimler tarafından saldırıya uğradı.

Delege seçimlerinin sürdüğü Cumhuriyet Halk Partisinde, "değişim" isteyen Yenimahalle İlçe Gençlik Kolları mensupları ilçenin mevcut yönetimine ve ilçenin CHP'li Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a yakın isimler tarafından saldırıya uğradı.

İlçedeki dokuz mahallenin altısı için listelerini hazırlayan ve delege seçimlerinde başarılı sonuç elde etmeleri hâlinde mevcut yönetimde değişim imkânı yakalayacak ilçe gençlik kolları mensupları, 8 Temmuz sabahı, koordine oldukları üzere mahallelerdeki seçim görevlerine gitti.

Yeni Batı Mahallesi'ndeki Genel İş 11 Sitesi'nde görevlendirilen bir grup genç, seçim bölgesinde çoğunluğun sağlanamadığı gerekçesiyle ilgili düzenlemelere dayanarak itirazda bulunmak istediler ancak ilçe örgütünün mevcut yönetimine ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a yakınlıklarıyla bilinen bir grubun hakaretlerine ve küfürlerine maruz kaldılar. Bununla yetinmeyen grup, sürece itiraz etmek isteyen partili dört gence saldırdı.

Bir Gencin Burnunu Kırıp 18 Yaşındaki Genç Kıza Dahi Saldırdılar

Aralarında "Boksör Ekrem" olarak bilinen CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı yedek yöneticisi Ekrem Öztaş'ın da olduğu grubun saldırısına uğrayan dört gençten Erdinç Patır'ın burnu kırılırken 18 yaşındaki genç kız Ela Kaplan'ın belinde kayma meydana geldi. Ali Olcay Şahin ve Emirhan Denizli isimli diğer gençlerin vücutlarında da saldırı sonucunda darp izleri oluştu.

Ana Kademe Sessiz, Gençlik Yöneticileri Tepkili

CHP Yenimahalle Gençlik Kolları'nın resmî sosyal medya hesaplarında duyurulan olay üzerine TamgaTürk'ün edindiği bilgilere göre ne CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör ne de CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı saldırıya uğrayan gençlere ulaştı.

Diğer yandan, Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Kilik ile Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turgut'un saldırıya uğrayan gençlere ulaşıp geçmiş olsun dileklerinde bulunduğu öğrenildi.

"Değişim" isteyen gençlerin saldırıya uğramasına ana kademe örgütlerinin sessiz kalıp yalnızca gençlik örgütlerinin tepki göstermesi dikkat çekti.

Tedavilerini olmak üzere hastaneye başvuran gençler, aralarında Ekrem Öztaş ve Eren Cem Soyaslan'ın olduğu saldırganlardan şikayetçi oldu.

Saldırganlardan Ekrem Öztaş'ın ayrıca Halkevleri Batıkent Şube Yöneticisi olduğu ve bir süre önce Yenimahalle Belediyesinden aldığı bir tesiste "Aybesk Boxing Club" adlı bir boks kulübü işlettiği öğrenildi. Eski millî sporcu olan ve "Boksör Ekrem" olarak tanınan saldırganın Yenimahalle Belediyesi ile yakın ilişkileri dikkat çekti.

Kıymetli parti emekçilerimiz, hala devam eden delege tespit seçimleri sürecinde gençler bir tavır koymuş ve... ++@herkesicinCHP @kilicdarogluk @AliHikmetAkilli @eczozgurozel @mansuryavas06 @fethiyasar @yasarnes @enginozkoc @gunaydingokhan @ekrem_imamoglu @muratunl66 @ae_ozsoy pic.twitter.com/hTiqF9HarP

— CHP Yenimahalle Gençlik Kolları (@chpyenigenc) 9 Temmuz 2023

Yenimahalle CHP ana kademe gençlik kolları ekrem öztaş eren cem soyaslan erdinç patır ela kaplan ali olcay şahin emirhan denizli ferudun güngör ali hikmet akıllı genel iş 11 batıkent