CHP'de Bazı İsimler Mansur Yavaş Yerine Levent Gök'ü Önerdi İddiası

TAKİP ET

'Biz niye CHP'li bir adayla kazanmayalım?'

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, yerel seçimler yaklaşırken CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Adayı olması için Mansur Yavaş'ın yerine Levent Gök'ün adı önerildi. 

İddiaya göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yavaş için “Mansur Bey yeniden aday olmalı” demesine karşın, partide seçim sonrası başlayan “değişim” sürecini ileri sürenler, “CHP’nin kendi içinden çıkardığı isimlere dönebileceğini” belirtti. 

Partililerin Kılıçdaroğlu’na Mansur Yavaş'ın yerine Levent Gök’ün adını önerdiği ileri sürüldü. Ankara’da Yavaş’ın yeniden adaylığı konusunda kararsız olan partililer, “Meral Hanım 26’sında açıklama yapacak, ondan sonra Mansur Bey’in tavrı nasıl olacak? O zamana kadar sayın Gök’ün adı da adaylık için geçen isimler arasında” bilgisini paylaştı. 

Ayrıca iddiaya göre seçimlere CHP listesinden girdikten sonra "CHP'nin kendi başına seçim kazanması mümkün mü ya?" diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın açıklamasını örnek gösteren partililer, “Biz kendi geleneğimizden bir aday göstermediğimiz zaman karşılaştığımız açıklamalar bunlar oluyor. Neden CHP kendi başına kazanamasın ki? Bu gibi açıklamalar olmaması için Ankara’da kendimizden bir aday gösterebiliriz. Sağ değil, CHP’li bir adayımız olsun” değerlendirmesini yaptı. 

chp kılıçdaroğlu mansur yavaş levent gök Ankara Büyükşehir Belediyesi