CHP'de Etimesgut Krizi Devam Ediyor: Mansur Yavaş, ABB Başkan Adaylığından Çekilecek İddiası

TAKİP ET

Mansur Yavaş'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığından çekileceği iddia edildi.

CHP'de 'Etimesgut Krizi' yaşanırken Mansur Yavaş'ın, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adaylığından çekileceği iddia edildi.

CHP'de 'Etimesgut Krizi': Mansur Yavaş Etimesgut'a Değil, Hiçbir İlçeye Karışamaz

Gazeteci Saygı Öztürk, Mansur Yavaş'ın Etimesgut Belediye Başkan Adayı olarak eski İYİ Partili Mesut Özarslan ismini önermesine karşılık, CHP MYK'da Erdal Beşikçioğlu isminin öne çıkması üzerine taraflar karşılıklı olarak restleşti.

Erdal Beşikçioğlu'nun CHP'den Etimesgut Belediye Başkan Adayı Olacağı İddia Edildi

'Aday Olmayabilir'

Sözcü TV'ye bağlanan Saygı Öztürk, Mansur Yavaş'ın ABB Başkan Adaylığından çekilebileceğini şu sözler ile ifade etti:

"Bunun bir takım sebepleri olması gerekir. Bu sebeplerin başında Mansur Yavaş’ın istediği ismin Etimesgut Belediye Başkanlığı adaylığına gösterilmemesiyle ilgili gelişmeydi. Mansur Bey’in bu gelişmeler üzerine kesin bir tavır ortaya koyup, bu durumda kendisinin de aday olmayabileceğini ifade ettiğini öğrendik. Şu anda Ankara’da çok önemli bir sorun çıktığını ifade edebiliriz CHP’de.

'Yavaş, Özarslan'ı İstiyordu'

Mansur Bey'in en yakın çalışma arkadaşlarından biri, İyi Parti’nin Ankara’daki İl Başkanlığı’nın kurucularından, aynı zamanda Genel İdare Kurulu üyesi Mesut Özarslan'dır. Özarslan kısa bir süre önce partisinden istifa etti. İstifasının gerekçesi de Mansur Bey'in Ankara’da desteklenmemesi, partinin ayrı bir aday çıkaracağı. Özarslan belediyeyle, Mansur Bey’le iyi ilişkileri olan biri. Özarslan’ın aday gösterilmemesiyle onun yerine çok ilginç bir isim, sanat dünyamızın değerli isimlerinden Erdal Beşilçipoğlu’nun MYK’da aday gösterilmesi önerildi. Erdal Beşikçioğlu’nun Etimesgut’tan aday gösterilme girişimine karşı Mansur Bey'in kesin olarak tavrını ortaya koyup bu durumda aday olmayacağını ifade ettiği öne sürüldü. Bu durumu araştırdığımızda gelişmelerin aynen böyle yaşandığını öğrendik."

Kulis | Mesut Özarslan'ın CHP'den Etimesgut Belediye Başkan Adayı Olmak İstediği İddia Edildi

Özgür Özel'den Açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  CHP MYK toplantısı sonrasında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mansur Yavaş'ın itiraz ettiği iddiasına ilişkin soruya yanıt veren Özel, "Mansur Bey ile fikrimi paylaştığımda hoşuna gitmişti. Hala hoşuna gittiğini ümit ediyorum. İtiraz edeceği bir şey yok. Gücüne güç katacaktır. Orada bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum." dedi.

chp mansur yavaş abb mesut özarslan erdal beşikçioğlu Etimesgut