CHP'de Kılıçdaroğlu Özgür Özel'e Destek Verebilir İddiası

TAKİP ET

CHP içinde yükselen 'değişim' seslerininin ardından parti kurmaylarından, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel'i destekleyebileceğine yönelik bir iddia geldi.

Seçimlerin kaybedilmesinin ardından CHP'de kazan kaynıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “bayrak değişimi” ve “Değişime el veririm” açıklamalarına gönderme yapan parti içi isimler, Kılıçdaroğlu’nun liderlik için destekleyeceği ismin Özgür Özel olabileceğini söylüyor.

CHP kurmayları parti içindeki 'değişim' isteğine ilişkin Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'a konuştu. Parti içindeki isimler, İmamoğlu ve Özel’den gelen adaylık çıkışını “Tartışmalar bir süre daha devam edecektir. Şu anda herkes iddiasını ortaya koyuyor” diyerek yorumladı.

Buna karşın, tabanın yerel seçimi çok önemsediğini ileri süren CHP kurmayları, “9 ay sonra yerel seçimler var. Taban bölünme istemiyor, bütünleşerek süreci geçirmek istiyor. Bunun da genel başkan öncülüğünde olması gerektiği kanaatı var” iddiasında bulundu.

“Çatışarak değil, uzlaşarak bir değişim olmalı” dedikleri aktarılan CHP'liler, “Yerel seçimde CHP bölünmüş, parçalanmış ve birbirine kırılmış bir halde olmamalı. Uzlaşarak bir değişimin gerçekleşmesi düşüncesi giderek yaygınlaşıyor. Özgür Bey de aday olursa genel başkanla çatışarak aday olmaz. Desteğini arzu eder. Yaptığı açıklamalarından da bu anlaşılıyor. Ona saygılı bir çerçevede süreci götürür. Sert bir süreç götürmez” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun “bayrak değişimi” ve “Değişime el veririm” açıklamalarına gönderme yapan parti içi isimler, “Kılıçdaroğlu’nun el verebileceği ismin Özgür Özel olabileceğini” söyledi.

CHP'li kurmaylar İmamoğlu için “Delege siyasi yasak riskinden çekinecektir. Ayrıca kimse İstanbul’da belediye başkanlığının bırakılmasını istemiyor” iddiasında bulundu.

 

chp kılıçdaroğlu özgür özel değişim genel başkanlık