CHP'de Örsan Öymen Genel Başkan Adaylığını Açıkladı

TAKİP ET

CHP eski PM Üyesi Örsan Öymen, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Genel Başkan adaylığını açıkladı.

CHP eski PM Üyesi Örsan Öymen, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Genel Başkan adaylığını açıkladı.

CHP'nin 12 Eylül darbesinde kapatıldıktan sonra yeniden açıldığından beri aynı oy oranına sıkıştığını belirten Örsan Öymen, mevcut CHP yönetiminin de oyları artıramadığını söyledi. 

CHP'de yönetim değişikliği olmaması durumunda 6 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde de başarısızlık yaşanacağına değinen Öymen, "Demokratik bir ülkede bir genel başkan bir veya iki seçim kaybettiği zaman istifa eder" dedi.

CHP'nin, demokrasi için mücadele eden ve siyaseten Batı Avrupa'daki ülkeleri örnek alan bir parti olduğunu savunan Öymen, "Bu kadar çok seçim kaybedip bu kadar uzun genel başkanlık görevine devam eden var mıdır, baktım ama bulamadım" diye konuştu. 

Öymen aynı zamanda CHP'nin bir kimlik sorunu olduğunu söyleyerek "Partinin temel ilkelerinin ne olduğu bellidir. Bunlara bütün olarak sahip çıkılmalıdır. Partimizde ideolojik bütünlük de sağlanamadı ve halkta güvenlik sorununa yol açtı" ifadelerini kullandı..

örsan örsan öymen örsan öymen aday örsan öymen chp