CHP'den 1 Yıllığına İhraç Edilen Tanju Özcan'dan İlk Açıklama

TAKİP ET

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında '1 yıl geçici üyelikten çıkarma' cezasının verilmesine oy birliği ile karar verdi.

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında '1 yıl geçici üyelikten çıkarma' cezası verildi.

Kararın ardından açıklama yapan Tanju Özcan, "Karar hukuki değil siyasi" görüşünü ileri sürerek, "Et tırnaktan ayrılmaz" dedi. Tanju Özcan, kararı yargıya taşıyacağını söyledi. 

Tanju Özcan, 1 Yıllığına CHP'den İhraç Edildi

tv100'de yayımlanan Taksim Meydanı programına konuk olarak katılan Özcan şu açıklamaları yaptı: 

"Böyle bir karar bekliyordum. Son anda doğruyu görürler inşallah böyle karar vermezler diye beklenti içerisindeydim. Burada verilen bir siyasi karardı. Onlar (YDK) siyaseten vermeleri gereken kararı verdiler. ‘CHP Atatürkçü ve Türk milliyetçisi olan kişilerden rahatsız, bunları partiden uzaklaştırmak istiyor’ algısı vardı kamuoyunda. Bu algıyı kuvvetlendirdiği için üzülüyorum. Etik olmaz gerekçesiyle Sayın Genel Başkan benimle hiç görüşmedi."

Öte yandan sosyal medya hesabından bir takipçisinin "Sen de mi Mehmet Ali Çelebi gibi olacaksın?" sorusunu yanıtlayan veren Tanju Özcan, "Mehmet Ali Çelebi’yi takip etmeyi bıraktım. Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile bugünkü Çelebi arasında çok ciddi fark var. Benden asla bir Çelebi çıkmaz." açıklamasını yaptı.

chpli chp tanju özcan ihraç tanju özcan ihraç edildi