CHP'den AKP'nin 'Başörtüsü Referandumu' Çağrısına Cevap: Referandumla Milletimizi Yormayın

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'nin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamuda başörtüsü giyilmesini kanuni garanti altına alan yasa teklifine cevap olarak gündeme getirdiği "başörtüsü referandumu" teklifine ilişkin açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, enflasyonun rekor kırdığı ve AKP'nin sansür yasasını TBMM'ye getirdiği gün, yıllar önce kapanmış olan başörtüsü meselesini yeniden Türkiye'nin gündemine getirmişti.

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü "pasına" AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği teklifiyle yanıt vermişti.

Bundan bir süre sonra ise Erdoğan, bu meseleyi halka götürmeyi ve başörtüsü konusunu bir referandumla halka sormayı teklif etti.

Erdoğan'dan Başörtüsü Referandumu Çağrısı

'AKP, 2023 Seçimleri İle Aynı Gün Başörtüsü Referandumu Olasılığını Düşünüyor' İddiası

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Açıklama

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum çağısına cevap veren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

"Ne referandumu? Biz bir kanun teklifi vermişiz açık. Kadınların giyim kuşamı üzerinden ellerini çekmeye razılarsa, başka hesapların peşinde koşmuyorlarsa kanun teklifimizi desteklesinler. Referandumla milletimizi yormasınlar."

chp akp başörtüsü referandumu teklifine cevap referandumla milletimizi yormayın yormasınlar