CHP'den Atatürk Havalimanı'nda Eylem

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atatürk Havalimanı'nın yıkımına yönelik eylem gerçekleştirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP heyeti, pistleri yıkılmaya başlanan Atatürk Havalimanı'na geldi. Kaftancıoğlu, yaptığı açıklamada, "Katarlı ve Suudi Arabistanlı, her kim alıyorsa fakirin tek bir kuruşunu cebine atmak üzere buraya teklif verenlerden CHP iktidarında hesap soracağız" dedi.

Canan Kaftancıoğlu, dün "Atatürk’e, doğaya, kente düşman olanlara bir çift sözümüz var. Doğa dostu kurumlar ve kişileri bekliyoruz" diyerek çağrıda yapmıştı.

Kaftancıoğlu ve CHP heyeti bugün saat 11.00'de Atatürk Havalimanı'na geldi. Heyet arasında CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da yer aldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, burada basın açıklamasında bulundu.

"İstanbul Havalimanı'nı Katarlı, Suudi Arabistanlı işbirlikçilerine satmak istiyorlar" diyen Kaftancıoğlu, "Atatürk'ün ismini taşıyan Atatürk Havalimanı'nı ne yaparlarsa yapsınlar, zaten gidecekler, Atatürk Havalimanı'na zarar verenlerden hesap soracağız. Bu işin arkasındaki siyasilerden hesap soracağız. Yasadışı ve hukuksuz bir şekilde buraya iş makinesi sokanlardan hesap soracağız. Katarlı ve Suudi Arabistanlı, her kim alıyorsa fakirin tek bir kuruşunu cebine atmak üzere buraya teklif verenlerden CHP iktidarında hesap soracağız" ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk, Milli Kurtuluş Mücadelesi'ni başlattığı günlerde, Gençliğe Hitabesinde ne demişti? 'İktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet hatta hıyanet içinde bulunabilirler...' Bugün olduğu gibi, biz de buradan diyoruz ki, asla umutsuz olmayacağız. Geldikleri gibi gidecekler! Geldikleri gibi gidecekler! Geldikleri gibi gidecekler!" dedi.