CHP'den Kılıçdaroğlu'nun ''Adayımız Kılıçdaroğlu' Deyin' Talimatı Verdiği İddiasına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Maltepe mitingi ve bu mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşma adaylık ilanı olarak yorumlandı. Bu yönde haberler ve değerlendirmeler medyaya yansıdı. Sizin bu değerlendirmeye ilişkin bir yorumunuz olacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Parti Sözcüsü olarak defalarca ifade ettim. Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı, Genel Başkanımızın da içinde olduğu 6 lider tarafından ortak belirlenecektir. Daha önce bu 6 lider, cumhurbaşkanı adayının niteliklerini açıklamıştır. Bu niteliklere yoğunlaşmakta yarar vardır.

"Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerine 'Gönlümüzün adayı Kılıçdaroğlu' söylemini yasakladığı ve her yerde 'Adayımız Kılıçdaroğlu' demeleri talimatını verdiği iddiasıyla ilgili bir değerlendirmeniz olacak mı?" sorusuna ise Öztrak şu cevabı verdi:

"Her şeyden önce bizim Genel Başkanımızın üslubu bellidir. Maltepe'deki konuşması zaten bu üslubu en güzel şekilde ortaya koymuştur. Kimse Genel Başkanımızı Saray'ın kibir abidesiyle karıştırmasın. Kendisinin de böyle bir talimatı yoktur."

Kılıçdaroğlu'nun Adaylık Israrı: 'Kılıçdaroğlu CHP'nin Adayı Deyin'

chp kemal kılıçdaroğlu adayımız kılıçdaroğlu deyin talimatı verdiği iddiasına ilişkin açıklama