CHP'den Sarıgül Sürprizi: Erzincan'dan Birinci Sırada

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2023 genel seçimleri için milletvekili aday listelerini belirlemek üzere gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Çalışmalar sonucunda bazı illerde aday gösterilen isimler netleşti.Bu isimler arasında en dikkat çekeni ise Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2023 genel seçimleri için milletvekili aday listelerini belirlemek üzere gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Çalışmalar sonucunda bazı illerde aday gösterilen isimler netleşti.

Bu isimler arasında en dikkat çekeni ise Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül, CHP ile yaptığı ittifak çerçevesinde Erzincan’dan birinci sıra milletvekili adayı olarak listeye girdi.

Kılıçdaroğlu'na Desteğini Açıklamıştı

Sarıgül, partisinin seçime girme hakkını kazanan ve pusulada yer alan bir lider olmasına rağmen CHP ile işbirliği yapma kararı almıştı. Sarıgül, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine destek vereceklerini açıklamıştı.

Sarıgül, yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu’nu geçiş dönemi için en uygun aday olarak gördüğünü belirterek “Hırslarından arınmış demokrat bir liderdir” demişti.

Sarıgül, 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Şişli belediye başkanlığına aday olmuş ancak kaybetmişti. Daha sonra DSP’ye katılan Sarıgül, 2020 yılında Türkiye Değişim Partisi’ni kurmuştu.

chp mustafa sarıgül erzincan milletvekili adayı kemal kılıçdaroğlu tdp