CHP'den 'Sığınmacı' Açıklaması: Diplomasi İle Bu Yükten Kilis'i de Türkiye'yi de Kurtaracağız

TAKİP ET

Özel, partisinin Kilis İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, AKP iktidarının Suriye politikasını eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, diplomasiyi, güçlü uluslararası ilişkileri kullanarak, Avrupa Birliği'ne (AB) de sorumluluklarını hatırlatarak sığınmacı sorununu çözeceklerini ifade etti.

Parti olarak 'sığınmacı düşmanı' olmadıklarını belirten Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Esad ile 1 yıl içerisinde masaya oturacağını, hem AB'yi hem de Birleşmiş Milletler'i bu işin içerisine dahil ederek sığınmacı sorununu çözeceğini ve Türkiye’yi rahatlatacaklarını ileri sürdü.

Sığınmacı düşmanı olmadıklarını, sığınmacı yaratan politikaların ve politikacıların karşısında olduklarını ifade eden Özel, "Bize yakıştığı şekilde diplomasiyi, uluslararası güçlü ilişkilerimizi konuşturarak, Avrupa Birliği'ne sorumluluklarını hatırlatarak bu yükten Kilis'i de Türkiye'yi de kurtaracağız." dedi.

Vatandaşın ekonomik sıkıntı çektiğini belirten Özel, mutfaktaki, sokaktaki ve vicdanlardaki yangını ancak seçim sandığı ve milli iradenin söndürebileceğini söyledi.

Özel ve beraberindekiler, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu. 

chp Sığınmacı sığınmacı sorunu kilis özgür özel