CHP'den Süper Kupa Açıklaması: Maçı Suudi Arabistan'a Götürenlerle Birlikte Bir Bildiri Açıklamayı Doğru Bulmuyoruz

TAKİP ET

CHP, Süper Kupa rezaleti hakkında açıklama yaptı.

CHP, Riyad'da oynanması planlanan ancak hadsiz Suudilerin büyük Atatürk' karşı olan hazımsızlıkları sebebiyle iptal olan Süper kupa Finali hakkında açıklama yaptı.

Kupa finalinin Türkiye'de oynanması gerektiğini ifade eden CHP, maçın 'Atatürk'e husumet duyan bir ülkede oynanmasını' doğru bulmadıklarını ve başından beri itiraz ettiklerini belirtti. Final maçını Suudi Arabistan'a götürenlerle birlikte bir bildiri açıklamayı doğru bulmadıklarını belirten CHP, 'Atatürk'e ve milli değerlerlere yapılan saygısızlıklara sebep olan pazarlıkların tarafı olanlarla aynı bildirilere imza atmayacağını' açıkladı.

CHP tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Fenerbahçe ve Galatasaray Cumhuriyet’in ilanından önce kurulmuş iki güzide kulübümüzdür. Bu kulüplerimizin Cumhuriyetin 100. yılında oynayacağı Süper Kupa finalinin Türkiye’de oynanması gerekirdi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak böylesine önemli bir karşılaşmanın Atatürk’e husumet duyan bir ülkeye götürülmesini doğru bulmadık ve başından beri bu yanlışa itiraz ettik. Bugün de final maçını Suudi Arabistan’a götürenlerle birlikte bir bildiri açıklamayı doğru bulmuyoruz. Atatürk’e ve milli değerlerimize yapılan saygısızlıklara sebep olan pazarlıkların tarafı olanlarla aynı bildirilere imza atmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi sorumluları aklayacak işlerin içinde olmayacak kendi özgün tavrını ve tepkisini göstermeye devam edecektir. Aşağıda paylaştığımız bildirimizi kamuoyunun dikkatine sunuyoruz."

 

CHP süper kupa açıklama