CHP'den Tanju Özcan Kararı

TAKİP ET

CHP'de kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkındaki karar 26 Temmuz'a ertelendi.

CHP'de disipline sevk edilerek bir yıl süreyle partiden uzaklaştırma cezası alan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, cezasının sona ermesinin ardından yeniden disipline sevk edilmişti.

Bugün CHP Disiplin Kurulu (YDK), "tedbirli" olarak "kesin çıkarma cezası" istemiyle disipline sevk edilen Tanju Özcan ile ilgili karar vermek üzere toplandı. Ancak, Özcan sağlık sorunları nedeniyle YDK'ya savunma vermek üzere Ankara'ya gitmedi. Bunun yerine genel merkeze sağlık raporu gönderdi.

Karar 26 Temmuz'a Ertelendi

Toplamda 9 dosya için toplanan YDK toplantısı, basına kapalı olarak yaklaşık 5 saat sürdü. YDK, Tanju Özcan'ın savunmasını almak için kararını 26 Temmuz'a erteledi. Özcan, 26 Temmuz'daki toplantıya katılmaz ve savunma vermezse, kesin kararın çıkması bekleniyor.

Özcan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na birçok kez istifa çağrısında bulunmuştu. Özcan, gazeteci Fatih Altaylı'ya yaptığı açıklamada, "Genel Başkan talimat vermiş. 'Bunu en geç ayın 20’sinden önce partiden atın' demiş. Ayın 19’unda partimden istifa edeceğim” şeklinde ifade etmişti.

tanju özcan chp ihraç yüksek disiplin kurulu