CHP'den TBMM'ye Can Atalay İçin Olağanüstü Toplantı Çağrısı

TAKİP ET

CHP Yargıtay'ın Can Atalay kararı üzerine Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldı. Özgür Özel: "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kendi iradesine karşı yapılan bir girişim için 9 Ocak 2024 Salı günü saat 15:00'te genel kurulu olağanüstü toplantıya çağırıyoruz."

Yargıtay'ın TİP Hatay milletvekili Can Atalay'la ilgili Anayasa Mahkemesi'nin ikinci hak ihlali kararına da uymaması üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi’nin TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıracağı bildirildi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, AYM'nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay milletvekili Can Atalay hakkında verilen ikinci ihlal kararına uyulmasına yer olmadığına ve kararın TBMM Başkanlığı'na bir kez daha gönderilmesine hükmetmişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, karara ilişkin ilk açıklamasında, "Parti Meclisimizde konuyu özel gündem olarak ele alacak ve bundan sonraki mücadele hattımızı belirleyeceğiz" ifadelerine yer vermişti.

Yargıtay'ın Can Atalay’ı Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararına karşın halen serbest bırakmamasına ilişkin yaptığı açıklamada, meclisi olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldı. "Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin kendi iradesine karşı yapılan bir girişim için 9 Ocak 2024 Salı günü saat 15:00’te genel kurulu olağanüstü toplantıya çağırıyoruz." bildirdi.

 

özgür özel chpli tbmm olağanüstü toplantı çağrı karar can atalay