CHP'den Yurt Dışındaki Seçmenler İçin Kanun Teklifi

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Meclis'e, yurt dışının ayrı bir seçim çevresi olarak düzenlenmesini öngören bir kanun teklifi sundu.

CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yurt dışının ayrı bir seçim çevresi olarak düzenlenmesini öngören kanun teklifini TBMM'ye sundu.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Milletvekili Seçimi Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi, ikisi yürürlük maddesi olmak üzere 9 maddeden oluşuyor.

Kanun teklifine göre yurt dışı seçim çevresi için 15 milletvekili ayrılacak ve yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kendi temsilcilerini TBMM’ye gönderebilecek.

Tezcan, kanun teklifinin gerekçelerinde; seçilen milletvekillerinin seçim çevresi yurt dışı olacağı için, yurt dışında yaşayan seçmenlerin kendi seçim çevrelerinin sorunlarını daha yakından takip edebileceklerini, seçilen milletvekillerine dertlerini doğrudan anlatabileceklerini, onlardan talepte bulunabileceklerini ve hesap sorabileceklerini belirtti.

yurt dışı seçmenler yurt dışı seçimleri kanun teklifi chp bülent tezcan