CHP Deney Yaptı: "Nerede?" Sorusu Polisleri Harekete Geçirdi, Pankart İndirildi

TAKİP ET

Türk milletinin hazinesinden buhar olup uçan 128 milyar doların hesabını sormanın suç addedildiği şu günlerde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Karşıyaka Gençlik Örgütü de indirilen pankartlarla alakalı bir "deney" yaptı.

CHP Karşıyaka Gençlik Örgütü, "128 Milyar Dolar Nerede?" pankartlarının ve hatta bu soruyu çağrıştıracak her çeşit afişin yurt genelinde birer birer indirilmesinin ardından tam olarak hangi sözcüklerin söz konusu pankartların indirilmesine neden olduğunu gözlemleyebilmek için malum soruyu oluşturan sözcüklerin münferit olarak yazıldığı pankartlara karşı polisin davranışlarını ölçmeye karar verdi. 

CHP Gençlik Örgütü, sırasıyla "Milyar dolar nerede?", "Dolar nerede?" ve sadece "Nerede?" pankartlarını astı. Deneyin sonunda asılan pankartların tamamının polis tarafından indirildiği gözlemlendi. Buna göre meselenin 128'den daha ciddî bir boyutta olduğu anlaşıldı.

CHP Karşıyaka Gençlik Örgütü, deneye ilişkin yaptığı açıklamada, "Valilik kararıyla pankartlarımız toplanıyor. Genç arkadaşlarımızla acaba sorun ne, hükûmeti rahatsız eden durum ne, diye merak ettik. Sonuç içler acısı... Soru sormamız, sorgulamamız onları rahatsız eden." ifadelerini kullandı.

128 Milyar Dolar nerede CHP damat Berat Albayrak CHP İzmir CHP Karşıyaka Karşıyaka İzmir CHP Karşıyaka Gençlik Örgütü afişler söküldü pankart pankartlar indirildi milyar dolar nerede dolar nerede nerede 128