CHP: Erdoğan 15 Temmuz'u Kendi 'Reichstag Yangını'na Çevirdi

TAKİP ET

CHP sözcüsü Faik Öztrak, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türk tipi başkanlık rejimi ile işbaşına gelişi sonrasında ülkenin gelişimini anlattı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çok sevdiği "Şahsım" ifadesini kullanan CHP Parti Sözcüsü Öztrak "Merkez Yönetim Kurulumuzun bugünkü toplantısında, Erdoğan Şahsım Hükümetinin üç yıllık karnesini, son üç yılda, milletimizi içine sürüklediği buhranı, bu buhrandan ülkemizi çıkarmak için, yapılması gerekenleri görüştük" dedi.

Kadıköy'de kiliseye yapılan saygısız hareketi eleştiren Öztrak, "Kutsal mabetlere, İbadethanelere yönelik saygısızlıklar kabul edilemez. Bu münferit saygısızlığı şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

15 Temmuz gecesi Fetullahçı teröristler tarafından gerçekleştirilen ihanet hareketinin Tayyip Erdoğan tarafından bir bahane olarak kullanıldığını belirten Öztrak, "Erdoğan, Hain darbe girişiminden beş gün sonra, 20 Temmuz sivil darbesini gerçekleştirdi. 15 Temmuz’u, 'Kendi Reichstag Yangınına' çevirdi. Ülkemizi uzunca bir süre, 'Olağanüstü hal rejimi' altında yönetti. Anayasa, yönetim sistemi, Bu OHAL şartlarında değiştirildi. Ucube Tek Adam Vesayet Rejiminin inşası gerçekleştirildi. Şimdi Erdoğan Şahsım Hükümeti; Ülkeyi bir sonraki seçimlere de, Beş yıldır kullandığı, OHAL yetkileriyle götürmek istiyor. 31 Temmuz’da sona ermesi gereken, OHAL yetkilerinin kullanım süresinin, Bir torba yasayla, üç yıl daha uzatılmasını,  Kesinlikle iyi niyetli bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

"Çünkü Erdoğan artık sandıktan çıkamayacağını gördü" diyen Öztrak, "Millet iradesinin, Yani sandığın terazisiyle nasıl oynayabilirim diye, Kendince çareler arıyor. Olağanüstü Hali bir üç yıl daha 'olağan' hale getirerek, Kaçınılmaz mukadderatından kurtulurum sanıyor. Ama milletin sabır taşı çatlamıştır. Erdoğan, İstanbul seçimlerinde yaptığı mızıkçılığa, Milletimizin attığı şamarı unutmamalıdır. Milletimiz Erdoğan Şahsım Hükümetinin, 'Zam, Zulüm, İşsizlik, Yoksulluk' olduğunu yaşayarak görmüştür" dedi.

Erdoğan Türk Tipi Başkan Olduğunda Dolar 4,54 Liraydı

"Erdoğan Şahsım Hükümeti işbaşı yaptığında, Dolar 4 lira 54 kuruştu. Bugün 8 lira 70 kuruş. Avro 5 lira 34 kuruştu. Şimdi 10 lira 29 kuruş. Türk lirası, Dolar ve Avro karşısında, Son üç yılda yüzde 50 değer kaybetti" diyen Öztrak, "Milletin 128 milyar doları gitti. Ama ne kur, ne faiz, ne de enflasyon dikiş tuttu. '128 milyar dolar nerede?' diye sorduk. Cevap vereceklerine, afişlerimizi toplattılar. Sonra döviz kurunu baskılayabilmek için dünyanın en yüksek yedinci faizini vermek zorunda kaldılar ama o da işe yaramadı. Erdoğan Şahsım Hükümeti işbaşı yaptığında, Türkiye’nin milli geliri 892 milyar dolardı. Bu yılın ilk üç ayında 728 milyar dolara düştü.

Erdoğan Şahsım Hükümeti, Üç yılda millete 164 milyar dolara mal oldu.  164 milyar dolar, Osman Gazi köprüsü de dâhil, 16 tane İstanbul-İzmir Otoyolu demek, 47 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 132 tane Avrasya Tüneli demek. Erdoğan Şahsım Hükümetinin, Milletin cebinden çekip aldığı 164 milyar dolarla, Edirne’den Hakkâri’ye, Muğla’dan Ardahan’a, 6 şerit gidiş, 6 şerit geliş otoyol yapılırdı. Yandaşlara peşkeş çekilen milyarlarca dolar da Milletimizin cebinde kalırdı" ifadelerini kullandı.

İşsizliğin üç yılda yüzde 11 arttığını belirten Öztrak, "Erdoğan Şahsım Hükümeti göreve başladığında, 5 milyon 528 bin kişi işsizdi. Şimdi 9 milyon 671 bin kişi işsiz. Gerçek işsizlerimizin sayısı, Son üç yılda 4 milyon 143 bin kişi arttı. Erdoğan Şahsım Hükümeti iş başı yaparken, Yoksul sayımız 15 milyon 864 bin kişiydi. Şimdi 17 milyon 921 bin kişiye çıktı. Yoksul sayımız üç yılda 2 milyon 237 bin kişi arttı. Dünya Bankası’na göreyse, yoksul sayısındaki artış, 3 milyon 232 bin kişi" şeklinde konuştu.

 

CHP : Erdoğan 15 Temmuz'u Kendi 'Reichstag Yangını'na Çevirdi