CHP, Furkan Vakfı Mensuplarına Orantısız Güç Uygulayan Polisler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

TAKİP ET

CHP, Furkan Vakfı mensuplarına orantısız güç uygulayan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Adana'da yürüyüş yapan Furkan Vakfı mensupları polisin sert müdahalesine uğramış, polisin Furkan Vakfı üyelerine muamelesine ilişkin görüntüler sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polisin orantısız güç uyguladığını kabul etti ve 2 polis hakkında soruşturma başlatıldı.

Soylu Orantısız Güç Kullanıldığını Kabul Etti: 2 Polis Hakkında Soruşturma


Adana Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak polisler hakkında suç duyurusunda bulunan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, "Olaya ilişkin görüntüler incelendiğinde, cadde üzerinde bulunan kişilere biber gazı, plastik mermi ve coplar ile müdahale edildiği; dağılan kişilerin arkasından gelen üniformalı ve kırmızı montlu sivil bir şahsın ve başkaca sivil giyimli kişilerin önce sözlü, ardından da cop ile bacaklara vurmak suretiyle fiziki saldırıda bulunduğu görülmektedir. Üniformalı ve sivil polislerce rastgele kişilerin itildiği, yine rastgele cop sallamak suretiyle kişilerin darp edildiği görülmektedir" dedi.

Görevlilerin "insan haysiyetini aşağılayarak, orantısız ve gerekçesiz şekilde kaba kuvvete başvuruları, özgürlüklerinden yoksun bıraktıkları ve tamamen kendilerinin denetiminde olan vatandaşlara inatla kaba kuvvet uyguladıklarını" belirten Hakverdi, "Şüpheliler hakkında unsurlarıyla oluşan işkence suçu nedeniyle derhal soruşturma başlatılmasını, şüphelilerin konumu nedeniyle delillerin derhal toplanarak şüphelilerin kimlik tespitlerinin yapılmasını ve delillerin derhal toplanmasını talep etmemiz gerekmiştir" ifadelerini kullandı.

chp ali haydar hakverdi furkan vakfı orantısız güç polisler hakkında suç duyurusu