CHP Gençlik Kolları Belediye İhalesinde Yolsuzluk İddiasını Haber Yapan Gazeteye Saldırdı

TAKİP ET

Mersin'de CHP Gençlik Kolları üyeleri, Büyükşehir Belediyesine ilişkin yolsuzluk haberi yaptığı belirtilen bir gazeteye saldırdı.

Mersin'de CHP Gençlik Kolları, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bir ihaleye ilişkin yolsuzluk iddiasını haberleştiren "Mersin Haberci" gazetesinin binasına yem, yumurta ve boya fırlattı. Olayın görüntülerinde CHP'li gruptan bir şahsın "Burada 300 kişi de oluruz 3 bin kişi de. Herkes aklını başına alsın" diye bağırdığı ve "Satılık Gazete" sloganları atıldığı duyuluyor.

Olaya ilişkin CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer, sosyal medya hesabından yaptığı "Evet Biziz" başlıklı açıklamada gazetenin "yalan ve iftira haberciliği" yaptığını iddia ederek "En basit slogan eylemini saldırı, gazete basma, tehdit olarak gösteren ve bu algılardan beslenerek demokratik hakkını kullananları tehdit edenlere, ortam yaratan, prim veren bu zihniyete bugün daha güçlü daha net bir şekilde tepki vermek ve yine demokratik hakkımızı kullanmak istedik" dedi.

Mersin İl Başkanı: Olaydan Haberimiz Olsaydı Engellerdik

Olaydan haberi olmadığını belirten CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ise "Öncesinde haberimiz olsaydı bu olayı engellerdik. İlgililerle görüşmedim o sıralarda dışardaydım. Ne diyeceğimi bilmiyorum" diye konuştu.

Gazetenin Müdürü: Muhalif Bir Gazeteyiz, Kimsenin Sözcüsü Değiliz

Aktay olaya ilişkin inceleme başlattıklarını belirtirken gazetenin Haber Müdürü Hediye Eroğlu ise muhalif bir gazete olduklarını söyledi. Bir partinin sözcüsü olmadıklarını ve CHP'nin kendilerini baskı altına almak istediklerini belirten Eroğlu, "Daha önce de bizi belediye meclisinden kovmuşlardı, görüntü çekmemize izin vermemişlerdi. Bizi baskıyla sindirmeye çalışıyorlar. Olayı gerekli mercilere bildirdik ve suç duyurusunda bulunduk. Elimizde yaşanan olaylara ait fotoğraflar ve videolarda var. İfademizi de verdik" diye konuştu.

Disiplin Soruşturması

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ise olaya ilişkin disiplin soruşturması başlatıldığını açıkladı. Killik açıklamasında "CHP Gençlik Kolları, demokratik protesto sınırını aşan ve basın özgürlüğünü ihlal eden her eylemin karşısındadır" ifadelerini kullandı.

chp gençlik kolları mersin haber haberci gazeteye saldırdı yumurta yolsuzluk iddiası