CHP Gençlik Kolları'ndan Öğrencilere 'Demokrasi Bileti' Kampanyası

TAKİP ET

CHP Gençlik Kolları, seçim günü ikametgahlarından farklı yerde bulunan üniversite öğrencilerinin oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla 'Demokrasi Bileti' kampanyasını başlattı. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, kampanyanın parti üyeleri için değil bütün gençler için yapıldığını belirtti.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için partiler seçim çalışmalarını sürdürüyor. CHP Gençlik Kolları da seçim günü ikametgahlarından farklı yerde bulunan üniversite öğrencilerinin oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla “Demokrasi Bileti” kampanyasını başlattı. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında kampanya hakkında bilgi verdi.

Killik: İktidar gençlerden korkuyor

Killik, başlattıkları kampanyaya neden ihtiyaç duyulduğunu “İktidar gençlerden, özellikle eğitimli gençlerden korkuyor. Üniversitelerin kültüründen, öğrencilerin düşüncelerinden ve cesaretlerinden korkuyorlar. Biliyorlar ki gençler isterse her şey değişir, gençler özgür kalırsa Türkiye gelişir. Ve korktukları gerçekleşecek” sözleriyle anlattı. Killik, öğrencilerin ekonomik olarak zorluklar yaşadığını ve şehir dışında olan öğrencilerin ekonomik gücünün bilet fiyatlarını karşılamaya yetmediğini söyledi.

Kampanyamız bütün gençler için

Killik, başlatılan kampanyanın bugünden itibaren hayata geçirileceğini söyledi. Killik, “14 Mayıs günü gerçekleşecek seçimlerde ikamet ettiğiniz şehre giderek oy kullanmanızın önündeki ekonomik engelleri ortadan kaldırması amacıyla TÜLOV paydaşlığında ‘Demokrasi Bileti’ kampanyasını bugün itibariyle hayata geçiriyoruz. Bu kampanya ile hedefimiz, tüm gençlerimizin sandığa gitmesini ve iradesini göstermesini sağlamaktır. Gençleri sandıktan uzak tutmaya çalışan iktidara inat, gençliği sandığa taşıyacağız. Bu harekete öncülük etmekten gurur ve onur duyuyoruz. Bizi en çok mutlu eden konulardan birisi de şu; biz bu kampanyayı sadece kendi seçmenimiz, tanıdığımız insanlar için yapmıyoruz. Biz bu kampanyayı bütün gençler için yapıyoruz” dedi. Killik, kampanyaya katılmak isteyen öğrencilerin www.demokrasibileti.com adresinden başvuru yapabileceklerini belirtti.

demokrasi bileti chp gençlik kolları gençosman killik