CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel: İttifak Potansiyelimizi Kaybetmek Üzereyiz

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Adayı ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel açıklamalarda bulundu.

TBMM Grup Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlere yönelik ittifak potansiyelinin kaybedilmek üzere olduğunu belirterek, “Kurultaydan sonra avucumuzu açarak, ‘Hesabımız kitabımız yok, el sıkışmaya geliyoruz’ diyerek görüşeceğiz” dedi. Her seçim bölgesinde ittifak yapmanın şart olmadığını ancak birlikte olunmadığında kaybedilecek yerlerle ilgili ittifak yapmamanın "harakiri yapmak" anlamına geleceğini ifade eden Özel, “Şartları sonuna kadar zorlayacağız” diye konuştu.

CHP Genel Başkanlığı'na aday olan TBMM Grup Başkanı Özgür Özel, bir grup gazeteciyle bir araya gelerek kongre süreçlerine ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kasım ayı başında yapılacak kurultayda genel başkanı son kez, delege sistemiyle seçmeyi hedeflediklerini kaydeden Özel, şöyle konuştu:

“Bundan sonra hem genel başkanı hem de il ve ilçe başkanlarını tüm üyelerin katılımı ile seçeceğiz. Ancak, Siyasi Partiler Kanunu’nun getirdiği kısıtların farkındayız. Yapmaya niyet olduktan sonra da çözümün ortada olduğunu biliyoruz. Bu kurultayı biz yapıyor olsaydık 5 Kasım’da bütün üyelerle ön seçim gerçekleştirir, kurultayı 12 Kasım’da yapardık. Kurultayı da örgütümüzün belirlediği adayı, kamu otoritesine bildireceğimiz bir şölene çevirmeyi uygun bulurduk. Siyasi Partiler Kanunu, bütün üyelerle ön seçim yaparak, resmi adayı teke düşürmenin önünde engel değil. Biz bundan sonra Siyasi Partiler Kanunu değişene kadar genel başkanı böyle seçeceğiz. Sadece genel başkan seçimi değil, cumhurbaşkanı adayımızı da üyelerimizle paylaşacağımız kamuoyu araştırmalarından sonra belirleyeceğiz.”

 

özgür özel chp genel başkan adayı chp grup başkanı