CHP Genel Başkan Danışmanı Belli Oldu

TAKİP ET

CHP'nin Dış Ticaret ve Gümrük Politikaları'ndan Sorumlu Genel Başkan Danışmanı CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni Danışmanı İzmir Milletvekili Mahir Polat oldu. Polat, CHP'de Dış Ticaret ve Gümrük Politikaları'ndan Sorumlu Genel Başkan Danışmanlığı görevini yürütecek.

Mahir Polat Kimdir?

1995 yılında Trakya Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümünden mezun olan Polat, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası Politik Ekonomi Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı.Kooperatifler ve Yerel Yönetimlerin İşbirliğinin Sosyoekonomik Etkileri üzerinde yüksek lisans tezi yazdı. Ortadoğu'da siyaset, enerji politikaları ışığında Libya ile ilgili çalışmalarda bulundu.

Polat, 2010 yılında CHP Bornova İlçe Kongre'sinde Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. Bilişim Sorumluluğu ve Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. CHP'nin 16 Ocak 2016 yılında düzenlenen 35'inci Olağan Kurultayı ve 5 Şubat 2018 yılında yapılan 36'ncı Olağan Kurultayında Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyeliğine seçildi. 28 Haziran 2018 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde CHP'den İzmir 2. Bölge 27. Dönem İzmir Milletvekili olarak seçildi. 37. CHP Olağan Kurultayında 796 oy alarak liste başı olarak 3. kez Yüksek Disiplin Kuruluna seçildi.

mahir polat chp danışman izmir milletvekili dış ticaret