CHP Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu: Kılıçdaroğlu Aday Olmazsa Masa Dağılır

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olmazsa altılı masanın dağılacağını açıkladı.

Türkiye seçim sathına yavaş yavaş giriyor. Siyasi partiler saha çalışmalarına giderek hız verdi. AKP, MHP, CHP ve İYİ Parti vatandaşlarla daha sık bir araya gelerek iktidar olmaları halinde gerçekleştirecekleri icraatleri anlatırken muhalefet, ortak adayın kim olacağını tartışıyor. 

Yerel seçimlerde de büyükşehirlerde CHP'li adaylara destek vererek çok az belediye almak pahasına büyükşehirlerin AKP'nin elinden kurtarılmasında stratejik bir rol oynayan İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener, bir süre önce Cumhurbaşkanlığı için aday olmayacağını, güçlendirilmiş parlamenter sistemin Başbakanlığı için aday olduğunu açıklamıştı. CHP'li kurmayların CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiğine dair arka arkaya gelen açıklamalarının ardından konuşan İYİ Parti lideri Akşener, "kazanabilir aday" vurgusu yaparak Erdoğan'ı mağlup edemeyecek bir adayı desteklemeyeceklerini ilan etti.

CHP'liler Dayatma Yapmaya Başladı

Fakat daha önce "CHP'nin adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu" söyleyen CHP'li kurmaylar bu kez farklı bir tondan konuşmaya başladı. Son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, "eğer Kılıçdaroğlu aday olmazsa altılı masanın dağılacağını" söyleyecek kadar ileri gitti.

"Akşener Masaya Anketleri Getirirse?"

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesinden Hande Fırat'a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP'nin adayının kesin olarak Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. "Akşener seçimin riske atılamayacağını söyledi. Anketleri masaya getirirse?" sorusuna yanıt veren Kuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Anketlerle Aday Belirlemek Doğru Değil"

"Anketlerle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı tespit etmek doğru mudur? Anketler popülariteyi gösterir sadece. Kılıçdaroğlu dışında aday çıkarmak masanın dağılması anlamına gelir. En büyük partinin isteği olmazsa bozulur."

"Karşı Çıkarlarsa Masa Dağılır"

Adayın altılı masadaki en büyük partiden olmasının normal olduğunu ve buna karşı çıkan olmadığını belirten Kuşoğlu, "Kılıçdaroğlu’nun adaylığının masada reddedilmesi Türkiye için ne anlama gelir, bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Çalışkan, dürüst, birikimli bir devlet adamı. Buna rağmen olmazsa, Alevi olduğu için reddedildi algısı yerleşecek. Bunu toplum da demokrasi de hazmedemez. Bu durumda karşı çıkarlarsa masa dağılır" ifadelerini kullandı.

CHP'nin 'Kılıçdaroğlu Aday Olmazsa Masa Dağılır' Tehdidine İYİ Parti'den Cevap

 

chp genel başkan yardımcısı bülent kuşoğlu kemal kılıçdaroğlu aday olmazsa altılı masa dağılır iyi parti