CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Grup Konuşmasına Gözyaşlarıyla Başladı

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Grup Toplantısı, Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Adalet Yürüyüşü'nü hatırlattığı dokunaklı konuşmasıyla başladı.

Kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk halkının adalete duyduğu açlığı anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı. Saray'a seslenerek "Bir eliniz yağda, bir eliniz balda. Ne istiyorsunuz siz Allah aşkına? Vatandaşın hakkını hukukunu savunmak, üreten çiftçinin alın terini, iş bekleyen üniversite mezununun hakkını hukunu savunmak suç olmaya başladı. Babaları hapiste, anneleri hapiste, o çocukların hakkını savunmak suç olmaya başladı. Şenyaşar ailesinin hakkını hukukunu savunmak suç olmaya başladı. Böyle bir Türkiye'ye layık mıyız biz?" diye sordu. Pençe Kilit Operasyonu'nda şehit olan askerlerimizi de hatırlatan Kılıçdaroğlu "Ben size 'Bize katılın' derken bu sözün sıradan bir söz olmadığını, bu davetin sıradan bir davet olmadığını bilmenizi isterim. Adalet istiyorsanız bize katılın. Bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmesin diyorsanız bize katılın. Beraber, huzur içinde yaşayalım, her evde huzur, bereket olsun istiyorsanız bize katılın. Biri saraylarda yaşarken biri yatacak yer bulamayıp terminallerde yatıyorsa, bu haksızlığa dur demek gerekiyorsa bize katılın" dedi.

"Basın İlan Kurumu 'Basın İnfaz Kurumu'na Dönüştü"

Siyasetin şeffaf olmasını, temiz, ahlaklı siyaset isteyen vatandaşları CHP'ye davet eden Kılıçdaroğlu, "Olay artık parti olayını çoktan aştı. Artık olay, Türkiye olayıdır" diye konuştu.

Yüksek enflasyon karşısında TÜİK'in verileri manipüle etmesine isyan eden Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da 20'ye yakın gazetecinin gözaltına alındığını belirterek "Halen içerideler, niye, hangi gerekçeyle içerideler?" diye sordu.

Basın İlan Kurumu'nun "Basın İnfaz Kurumu"na dönüştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, muhalif gazetelere ilan verilmediğini açıkladı.

Erdoğan'ın "Sürtük" Küfrü

"Erdoğan bir küfürbazdır" diyen Kılıçdaroğlu, "'Milletimizin dilinden konuşuyorum' diyor. Milletimize de iftira atıyor. Bu millet asil bir millettir. Ferasetli bir millettir. Zulmün karşısında duran bir millettir. Kendi küfrünü millete mâl edemez. O küfrü burada söyleyemeyeceğiz, bizim terbiyemiz müsaade etmez. Bu küfür üzerinden Türkiye'nin genç muhafazakar kadınlarına seslenmek istiyorum. Bugün bunu söyleyen emin olun yarın size dönecek, hayat tarzınız üzerinden size küfredecektir" diye konuştu.

Erdoğan Gezi Protestocularına 'Sürtük' Dedi: 'Camide İçki İçildi' Yalanını Yineledi




Ayrıntılar geliyor...

chp grup toplantısı genel başkanı kemal kılıçdaroğlu gözyaşlarıyla başladı