CHP Genel Başkanı Özgür Özel: İliç Felaketinin Sorumlusunu İstanbul'un Felaketi Yapmayın

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP'nin İBB Adayı Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanı olduğu döneme atıfta bulunarak "İliç felaketinin müsebbibini İstanbul'un felaketi yapmayın" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Aday Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 

Özel, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yaptığı döneme atıfta bulunarak şunları söyledi: 

"İliç felaketinin müsebbibini İstanbul'un felaketi yapmayın." 

AKP'li Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde maden faciasının yaşandığı İliç'teki Anagold Madenciliğe olumlu ÇED raporu vermesiyle tepki toplamıştı. 

İliç'teki Facianın Yaşandığı Maden İçin ÇED İptal Davası Açan Avukat Yıldırım: Bütünsel Değil Parça Parça ÇED Raporu Alındı

AKP'li Kurum'dan İliç Savunması: ÇED Raporuyla Toprak Kaymasının Ne Alakası Var?

Balıkesir'de Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Özel, İliç'te yaşanan toprak kayması faciasını hatırlatarak vatandaşın Kurum'a oy vermemesini talep etti. 

Özel'in konuşmasında şu ifadeler öne çıktı: 

“Bizim sloganımız işimiz gücümüz Türkiye, Balıkesir, Edremit, Ayvalık. Bütün ilçeler. Belediye başkanlarımız başka şeyle meşgul olmak yerine kentine motive olan kişiler. Ben burada aday olmuş herkesin işini gücünü bırakıp kentine yoğunlaştığını, kendi etrafını zenginleştirmeyi değil de kenti güzelleştirmeyi tercih eden namuslu arkadaşlarımızı, gelecek dönem partimizde olmayacak ama katkı sağlayacak çalışkan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyor alkış istiyorum. Biz de birileri gibi yolsuzluklar, birtakım örgütlere bağlı olduğu için zorla istifa ettirmeler yok. Görev verdiğimiz arkadaşlara ne kadar kefilsek aday adayı olup adaylaştıramadıklarımıza hepimiz kefiliz. Ben CHP Genel Başkanı bu kefaleti açıkça ortaya koyuyorum. Bazı gazetelerde birkaç kişinin isyanına duyuyoruz. Görevdeyken iyi... Ben yerel seçimleri çok önemsiyorum hem çok öğretici seçimler hem de hepimizin tarihte unutulmaz anılar biriktiriyoruz. 10 büyükşehri kazanırken bunlardan biri İstanbul'du. Biliyorsunuz o başarımızı hazmedemediler YSK'ya gittiler seçimi iptal ettiler.”

CHP'nin Eski AKP'li Karesi Adayı Akbıyık'ın, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel Hakkında Suç Duyurusunda Bulunduğu Ortaya Çıktı

iliç madeni anagold madencilik erzincan binali yıldırım üniversitesi rektörlüğü fırat nehri siyanür özgür özel murat kurum istanbul büyükşehir belediyesi ekrem imamoğlu