CHP Genel Merkezi Seçim Genelgesi Yayınladı

TAKİP ET

CHP Genel Merkezi'nin yayınladığı genelgeye göre belediye başkanları kendi illerinde çalışacak, eski vekiller de sahaya sürülecek.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla “Mücadeleye devam buradayız” başlığıyla 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde seçim çalışmalarına yönelik genelgede yayımlandı.

Eski vekillerin sahaya sürüleceği ve belediye başkanlarının kendi illerinde saha çalışmalarına katılacağı ifade edilirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı olmaları sebebiyle bu genelge kapsamında değerlendirilmeyeceğine dikkat çekildi.

Genelgede yer verilen ifadeler ise şu şekilde:

''Tüm Belediye Başkanlarımız Saha Çalışmalarını Sadece Kendi İllerinde Yürütecekler''

"Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerine dair saha çalışmalarımızı vakit kaybetmeden yeniden başlatıyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz.

Bu kapsamda Tüm belediye başkanlarımız saha çalışmalarını sadece kendi illerinde yürüteceklerdir. Tek milletvekilimiz olan illerdeki 28. Dönem milletvekillerimiz hariç 26, 27 ve 28. Dönem milletvekillerimiz TBMM grup başkanlığımız tarafından kendi illerinin dışındaki illerde saha çalışması yürütmek üzere görevlendirilecektir.''

"Halkın İradesinin Sandığa Güvenli Bir Biçimde Yansıması Büyük Önem Taşımakta"

''İl başkanlarımız illerinde gerçekleşecek saha çalışmalarında eşgüdümü sağlayacak, il ve ilçe örgütlerimiz kadın gençlik kolları başkanı ve yönetimleri çalışmalara eksiksiz katılım sağlayacaktır.

Halkın iradesinin sandığa güvenli bir biçimde yansıması büyük önem taşımakta olup, bu bilinçle ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiniz inancıyla iyi çalışmalar diler, saygılarımızı sunarız.”

 

chp chp genel merkezi seçim genelge seçim genelgesi Selin Sayek Böke oğuz kaan salıcı 28 mayıs belediye başkanları milletvekilleri eski milletvekilleri 2.tur cumhurbaşkanlığı seçimi