CHP Grubu Samsun'da Toplandı: Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Açıklamalar

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Samsun Bafra'da yapılan grup toplantısında konuştu.

TBMM'nin tatile girmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi, Edirne ve Niğde gibi başkent dışındaki illerde halka açık grup toplantıları düzenleyerek vatandaşlarla bir araya gelmeye başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı konuşmada, Vezirköprü ve Bafra gibi ilçelerde partisinin oylarının düşük olduğunun farkında olduğunu belirterek "Ama kabahat bizim. Gelmedik, derdinizi dinlemedik, çayınızı içmedik" dedi. Artık Türkiye'de değişen bir siyasi iklim olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP'nin artık yurdun her köşesinde olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan ifadeler şu şekilde:

"Ben Bu Ülkenin Sorunlarına Talibim"

"Ben bu ülkenin beşli çetesine, varsıllarına talip değilim. Ben bu ülkenin fakirine, fukarasına, sorunlarına talibim. Herkesin sorunlarını çözmek için mücadele edeceğim. Bu amaçla irade ortaya koyarsak o zaman ülke gerginlikten kurtulur.  O zaman alın terinin değeri bilinir.

Samsun! Sorunlarımız var, biliyorum. Çiftçinin, üreticinin, esnafın her bir sorununu biliyorum. Ama yetmez, nasıl çözeceğimizi de biliyoruz. Söylediğimiz her sorunun çözümünü mutlaka söylüyorum.

Çiftçinin sorunu mu var? Evet. Burada yıllarca çalışan şeker fabrikasına kilit vuruldu. 34 yıl sonra Türkiye yurt dışından şeker ithal etti. Allah aşkına! Şeker fabrikasını ekecek çiftçimiz, işleyecek fabrikamız mı yoktu? Hepsi vardı! O fabrikanın çalışması gerekiyor.

"Beşli Çeteye Giden Paraların Tamamını Geri Getireceğim"

Beşli çeteye giden paraların tamamını geri getireceğim. Alıyorlar paralı, bir bakıyorsun bir ayak Türkiye'de, öbür ayak Amerika'da. Bay Kemal de bunu seyredecek öyle mi? O paraların tamamını getireceğim. Çünkü benim davam hak davasıdır, kul hakkı davasıdır, benim davam alın teri davasıdır. Benim davam beşli çetelerle mücadele, haramilerden bu memleketi temizleme davasıdır. O nedenle benim mücadelem sizin mücadelenizdir.

Hollanda Konya'dan küçük ama yıllık tarım ihracatı Türkiye'nin 5 katı. Neyimiz eksik? Çiftçi mi eksik? Var. Toprağımız mı? Dünya kadar. Suyumuz mu? Güneşimiz mi? Var. Peki neden dışardan saman, et, mercimek, buğday, tütün ithal ediyoruz dışardan? Bütün bu gerçekleri bilerek sandığa gidip vicdanınızın sesini dinlemenizi istiyorum. Ön yargılarınızdan arınmanızı istiyorum.

"Kırmızı Mazot Vereceğim: KDV'siz, ÖTV'siz"

Çiftçi kardeşim, mazot dünyanın parası oldu. Sana kırmızı mazot vereceğim! ÖTV'siz, KDV'siz! Denizdeki yata hangi fiyattan veriyorsan, traktöre de aynı fiyattan vereceksin. Havza bazlı üretim yapacağız. Yani Türkiye'de kim neyi, kaç dönüm ekecek bunu planlayacağız. Plan yoksa şöyle oluyor: Bakıyoruz bu sene soğan çok iyi, hep beraber soğan ekiyoruz. Ertesi sene hep beraber batıyoruz.  Ama havza bazlı planlama yapacağız. Hangi arazide ne ekilecek? O planlanacak ve devlet bir sene sonra asgari ne kadar alım garantisi verecek, bunların hepsi bilinecek. Üretim artışı sağlanacak. Fazla üretim ihraç edilecek. 

"Formülümüz Şu..."

Formülümüz şu: Maliyet artı makul kâr eşittir taban fiyat. Ne demek? Bir dönüm arazin var, ne ekiyorsunuz ayçiçeği, çavdar, nohut... Ekiyorsunuz. Dönümün maliyeti belli. Çağıracağız Ziraat Odası Birliği Başkanı'nı, ziraat mühendisleri bunun dönüm maliyetini çıkaracak. Üstüne makul kâr eklenecek. Diyelim ki 100 liraya mâl ettin, 20 lira kâr, 120 lira etti. 120'nin altına düştüğü anda devlet onu satın alacak, çiftçiyi zarar ettirmeyecek.

Cumhuriyet'in Kuruluş Felsefesi

Bunu şunun için ifade ediyorum: Cumhuriyet'in kuruluşunda bu felsefe vardı. TMO, Fiskobirlik, TARİŞ bunun için kuruldu. Şimdi Batı'nın egemen güçleri 'Siz tarımla uğraşmayın, biz size daha ucuz veririz dediler. Biz de toprakları boş bıraktık. Her şey ateş pahası oldu. Pandemi bize bir gerçeği hatırlattı: Tarım stratejik sektördür. İnsan fazla her halükarda bunların karnının doyurulması lazım. Demek ki çiftçi milletin efendisidir. Gazi Mustafa Kemal boşuna dememiş. 

"Kırsalda Çalışan Kadınların Tamamı Sigortalı Olacak"

Kırsalda çalışan kadınların tamamı sigortalı olacak. Sigorta primlerini devlet ödeyecek. Yani sizin 2 çocuğunuz, eşiniz var, onlar tarlada ya da hayvancılıkta çalışmak suretiyle görevlerini yapsınlar, onların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Siz hariç! Onu siz ödeyeceksiniz. Böylece gençlerin toprağı terk etmemesi sağlanacak. Üreticiyi desteklerseniz Türkiye ele güne muhtaç kalmaz. 

"Fransa Tarımına Destek Verdiği İçin Fransa'dan Nişan Alan Türk Tarım Bakanı"

Eğer sizin Tarım Bakanı'nız Fransa'ya gidip, Fransız tarımına sağladığı katkı dolayısıyla nişan alıyorsa demek ki bir sorunumuz var. O nişanı aldılar, Tarım Bakanlığı'nın sitesine de koydular. Dediler ki Türk-Fransız tarımına en büyük desteği veren Mehdi Eker, Fransa tarımına yaptığı katkı dolayısıyla ödül aldı. Türkiye'yi buradan çekip çıkaracağız. Üretimden, alın terinden yana politikalar oluşturacağız ve göreceksiniz: Çok kısa sürede Türkiye toparlanacak.

"Her Yıl Milli Gelirin Yüzde 1'ini Tarıma Aktaracağız "

Tarım Kanunu 21. Madde: Her yıl milli gelirin yüzde 1'i oranında çiftçiye destek verilir. Verilebilir değil, verilir diyor. Vereceksin! Bugüne kadar verilmedi, biz vereceğiz! Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı'nı çağıracağım, bak bütçe burada, çifti için yüzde 1 destek konmuş mu konmamış mı?  

"Kırsalda Ziraat Mühendisi, Teknisyeni ve Veteriner Atanacak"

Yetmez. Tarımın yapıldığı yerlerde sadece imam kardeşlerimiz görevli. Öğretmen yok, okullar kapandı. Okulları açacağız, öğretmen olacak. Hayvancılık varsa veteriner olacak, tarım yapılıyorsa ziraat mühendisi, teknisyeni olacak. Size her türlü katkı yapılacak. Bunları sosyal devlet yapacak. Bunların yükü sırtınızdan alınacak. Bu istihdam demektir. Kırsalda istihdam yaratıyorsunuz, veterinere, ziraat mühendisine, teknisyenine istihdam yaratıyorsunuz demektir.

"Kredi Faizlerini Bir Hafta İçinde Sileceğiz "

Bir hafta içinde sizin bankalardan ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nden çektiğiniz kredilerin faizlerini tak diye sileceğiz.  

"6 Okumuzdan Birisinin 'Milliyetçilik Olduğunu Unutmayın"

Olay bir parti olayı olmayı çoktan aşmış. Olay bir Türkiye olayı. Burada güçlü bir milliyetçi damar olduğunu da biliyorum. Bizim 6 okumuzdan birisinin 'Milliyetçilik' olduğunu hiç kimse unutmasın. İlk bir hafta içinde Katar ordusuna verilen Tank-Palet fabrikasını alıp Türk ordusuna vereceğiz. Bizim milliyetçiliğimiz onlarınki gibi değil.

"Askeri Hastaneleri Açacağız"

Bütün askeri hastaneleri açacağız. Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdılar. Bir hafta içinde kendi toprağımıza getireceğiz. Türkiye üretirse güçlü olur. Üretmeyen bir ülke sömürge haline gelir. Bizim aynı zamanda milliyetçilik anlayışımız katma değeri yüksek ürün üretme anlayışıdır. Söz sahibi olacaksınız dünyada.

Öğretmenlere Polis Şiddetine Tepki Gösterdi

Ülkeye adaletin gelmesi lazımdır. Geçen gün öğretmenler bir hak talebinde bulunuyorlar. Öğretmenler yerde sürükleniyor olmaz, öğretmenin yerde sürüklendiği bir ülke olmaz. Öğretmen başımızın tacıdır. 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diyorsa Hz. Ali, biz öğretmenlere değer vermek zorundayız.

Altılı Masanın Cumhurbaşkanı Adayı

Bir Millet Masası kurduk ama sayı 6 kişi. Altımız ortak hareket ediyoruz. 6 lider bir araya geldik. Zaman zaman gazetelerde, iktidar kanadının televizyon kanallarında 'o bunu söyledi, bu bunu söyledi, masa dağıldı' bunların hepsi hikaye. Bize niçin cumhurbaşkanı adayınızı göstermiyorsunuz diyorlar. Önce biz hangi konularda görüş birliğine vardık bunun üstüne konuşmamız lazım. Birliktelikte ne yapacağız, neler yapılacak, hangi komisyonları kuracağız önce bunları tespit edeceğiz ardından cumhurbaşkanı adayımızı seçeceğiz ve kamuoyuna duyuracağız. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın seçtiği cumhurbaşkanı adayı olacak.

"Moralinizi Sakın Bozmayın"

Moralinizi sakın bozmayın. Sevgili gençler sakın üzülmeyin. Türkiye güçlü bir ülkedir. Bunların tamamını yapacağız, tek desteğimiz sizlerdir. Bize katılın, Türkiye'yi aydınlığa çıkaralım. Kılıçdaroğlu ile ilgili size pek çok şey anlatabilirler. Bir şeyden emin olmanızı isterim. Kılıçdaroğlu'nun mücadele ettiği kişiler kul hakkı yiyen kişilerdir. Onlarla mücadele etmek benim için şereftir, onurdur."

chp grubu samsun bafra vezirköprü toplantı kemal kılıçdaroğlu açıklamalar çiftçi beşli çete mazot kırmızı mazot kredi faizleri sileceğiz okulları açacağız köy okulları ziraat mühendisi teknisyeni veteriner ziraat fransa tarımına destek verdiği için nişan