CHP Grup Başkanı Özgür Özel: Öfke Büyük, Devrim Şart

TAKİP ET

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP'deki 'değişim' tartışmalarına ilişkin konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinden mağlubiyetle ayrılmasının ardından CHP'de sular durulmuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel partide 'değişim' isteyen ekibin başında geliyor. 

CHP Grup Başkanı Özgür Özel Cumhuriyet gazetesinden İlkim Öngel'e konuştu. Özel, seçimlerde alınan oy oranlarına ilişkin, “Bu sonucu yenilgi olarak görmeyenler tabanımızın ve örgütümüzün hissiyatını da anlamıyor demektir. Kendi hissiyatının anlaşılmadığını gören seçmenimiz ve tabanımızda yerel seçimleri de etkileyebilecek bir duygusal kopuş tetiklendi. Bugüne kadar partimizin almış olduğu en ağır yenilgilerde dahi, baraj altında kaldığımızda bile yaşanmamış bir öfke söz konusu” dedi.

Özel, “Bu durumun yok sayılması partimizin geleceğine ve yaklaşan yerel seçimlere ilişkin kaygılarımızı artırıyor. Tabanımızın hissiyatını anladığımızı tabanımıza hissettirebilirsek, bu travmadan kurtulup ayağa kalkarak birlikte yeni bir mücadele başlatabiliriz” ifadesini kullandı.

"Birtakım Reform ve Devrimleri Süratle Yapmalıyız" 

Özel, “Her dört kişiden üçünün oyunu alamadığımızı görmeliyiz. Tepkiyi yok sayarsak bu durum onarılmaz sonuçlar doğurabilir. Birtakım reform ve devrimleri süratle yapmak zorundayız” görüşünü paylaştı.

 

Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu CHP Değişim