CHP Grup Başkanvekili Özel'den KHK'lı Açıklaması: Bunların Bir Kısmı Katil

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepki çeken "KHK'lıların tamamını görevlerine iade edeceğiz" sözlerine açıklık getirdi. Özel bu vaadin tüm KHK'lılar için olmadığını, yalnızca mağdur edilen KHK'lıların görevlerine iade edileceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Samsun'da bir vatandaş tarafından durdurularak KHK'lılara yönelik ne gibi bir planları olduğunun sorulması üzerine "KHK'lıların tamamını görevlerine iade edeceğiz" demişti.

Kılıçdaroğlu: KHK'lıların Tamamını Görevlerine İade Edeceğiz

CHP liderinin bu açıklamasına ilişkin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Öcalan'ı da bir KHK ile bırakırlar" tepkisini göstermişti.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Öcalan'ı da Bir KHK İle Bırakır

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine açıklık getirdi.

"Bunların Bir Kısmı Katil, Onlarla Tarihi Husumetimiz Var"

CHP liderinin sözlerinin yanlış yöne çekildiğini belirten Özel, "Her fırsatta açıklıyoruz; Türkiye'de bir KHK mağduriyeti var. Nedir o? Bunların hepsi mağdur değil; bir kısmı katil, bunların bir kısmı darbe planlayıcısı, bir kısmı darbe finansörü, bir kısmı darbe yöneticisi. Onları affetmek, aklımızın ucundan geçmez. Onlarla tarihi husumetimiz var. Onları serbest bırakacağımıza, kendimizi cezalandırırız. Onların olduğu ülkede bize yer olmaz" dedi ve şöyle devam etti:

"Mahkeme kararı olmadan KHK ile hepsini attınız. Mahkeme bazılarına ‘Seni yargılamaya bile gerek yok' dedi. Mahkeme bazılarına, ‘Sen görevine dönebilirsin’ dedi. Döndürmüyorsunuz. Yargılama yapılmış, ‘Senin suçun yok' demiş. KHK ile mağduriyetlerini gidereceğimiz budur. Genel başkanımızın demek istediği budur."

chp grup başkanvekili özgür özel khklıların tamamını görevlerine iade edeceğiz khklı khk açıklaması kemal kılıçdaroğlu bunların bir kısmı katil tarihi husumetimiz var